הקדמה
"איתי", שירה מלפני מספר שנים של קרן פלס, עורר אצל רבים מהמאזינים מחשבה שמדובר לא רק בפזמון, אלא בשירה ושירה מצוינת. האומנם?
נושא השיר
נושא השיר הוא קרן פלס ויחסיה עם שאף זיין בשם איתי. הנושא לא נפוץ בשירה העברית ובפזמונאות העברית, אבל בעצם הוא די שחוק, ולא מספיק חדש כדי להפוך את "איתי" לשירה ראויה.
ניואנסים בנושא השיר
"איתי" מכיל מספר ניואנסים, כגון העובדה שאיתי בודד, עובר משברים וכו'. אולם שוב הניואנסים אינם מספיק מורכבים, מפתיעים וכו' כדי להפוך את "איתי" לשירה
דימויים
"איתי" מכיל דימוי אחד נפלא: "ירפא לי את הלילה", ועוד דימוי אחד או שניים, אבל הסה"כ לא עצים מספיק, כדי להפוך את "איתי" לשירה.
אלמנטים נוספים
גם אלמנטים נוספים של שירה כגון: מצלול, אלוזיות, פערים, וכו', לא קיימים בצורה מספיק עצימה כדי ש "איתי" יוגדר כשירה.
החריזה הקסומה
"איתי", שיר די קצר, עמוס בעשרות חרוזים. כמעט חצי מהמילים הם חלק מחרוז. חלק מהחרוזים עשירים ומקסימים: "ריגושים-חודשים-קשים-נשים". החריזה האינטנסיבית יוצרת טון של התרפקות.
החזרה על השם "איתי"
קרן פלס חוזרת בשיר מספר פעמים על השם: "איתי". הדבר מגביר מעט את טון ההתרפקות.
ההרגשה בשיר
ההרגשה בשיר היא הרגשתה של קרן פלס, הרגשה של התרפקות.
נושא השיר
אם במבט ראשון היה ניתן לחשוב שהשיר הוא בעיקר על איתי, עכשיו ברור שהשיר הוא בעיקר על קרן פלס, והרגשתה כלפי איתי ובכלל: התרפקות של חורף.
אי שגרתיות בשיר
השיר הוא בלתי שגרתי ומפתיע, בכך שקרן פלס מתרפקת על קשר לא רציני, ולא שמה דגש על מין.
ניואנסים בחריזה
החריזה היא לא רק מתרפקת היא גם נהדרת ומיופייפת. זוהי הרגשתה של קרן כלפי איתי והקשר איתו.
"איתי": שירה או לא
ועוד איך שירה, האמנות בה קרן שוזרת את חרוזיה, וההרגשה והמשמעות הנובעים מכך, הופכים את "איתי" לאחת מיצירות השירה החשובות והראויות ב 30 שנה האחרונות.
מוטי ריקלין