דג סלמון בתנור- המתכון של סימה
בחירת הדג-בחירת הדג היא החשובה ביותר. אם קניתם דג טרי,אתם מודעים לעובדה שהוא גדל בבריכה בצפון הארץ. ערכו התזונתי אינו גבוה והוא מכיל מעט רעלנים שהם תוצרים בבריכה עצמה. למרות זאת נשמר ערך תזונתי רב. חשוב לבדוק :
גופו גמיש כאשר נוגעים בו.אם נשארת טביעת האצבע לעומק עור הדג הוא אינו טרי כפי שנדמה לכם.
עיניים בורקות ולא עכורות ככל שצבע העיניים עכור יותר כך הדג ישן יותר.
ריח- חשוב להריח את הדג.
מקם הקניה- דג העומד בדוכנים החשופים לשמש אינו מומלץ במיוחד.
דג קפוא- חשוב לבדוק את תאריך התפוגה. דג סלמון קפוא מחו"ל שמקורו מארצות סקנדינביה ,גרינלנד או איסלנד הוא הדג הבריא ביותר. גם כאן חשוב ביותר לבדוק את תאריך התפוגה המקורי של החברה המייצאת ולא של המייבאת את הדג.
אופן ההכנה-מפשירים את הדג באופן טבעי.
מחממים את התנור על 200 מעלות כעשר דקות לפני הכנת התבנית
מחממים מאה גרם חמאה במחבת על אש נמוכה.
מניחים את הדגים (לאר ששוטפים אותם ומייבשים אותם בהליך טבעי) על תבנית אלומיניום גדולה. על הדגים שופכים את החמאה.
מוסיפים מעט פלפל שחור וכמות יפה ומכובדת של שום כתוש.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך שלושים וחמש דקות.
מגישים את הדג חם.
כתוספת ראויה לדג ניתן להכין תפוחי אדמה אפויים מוקרמים בשמנת.
ההצלחה מובטחת.הטעם מופלא.
בתיאבון
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />