צרור עצות למשקיעי המט"ח – חלק ב'
בכתבה הקודמת העלינו מספר רעיונות בסיסיים ודרכי חשיבה עבור משקיעים המעוניינים להיחשף לשוק המט"ח. הנקודה המרכזית בה התמקדנו הייתה הצורך לבצע מסחר וירטואלי (דמו), לפני הפקרת כסף אמיתי לפתחו של הטורף. המסחר וירטואלי נועד הן לבניית ביטחון עצמי והן לבחינת מספר נתונים סטטיסטיים חיוניים אותם פירטנו בכתבה הקודמת. כעת, נעבור למספר נקודות נוספות :
1. כמה עסקאות בו זמנית – כסוחר שרק עושה את צעדיו הראשונים, מן הראוי שלא תפתח יותר מעסקה אחת בו זמנית. התמקד בה, למד אותה, עקוב אחריה אך אל תתפתה לפתוח עוד אחת. רק אחרי שהזזת את הסטופ לנקודה בה העסקה תישמר רווחית, חפש את ההזדמנות הבאה. כדאי ללמוד לזחול לפני שרצים.
2. כמה להשקיע – מטבע הדברים הנטייה תהיה להפקיד סכום ראשוני גבוה. משהו שנע בין 5,000 – 10,000 דולר. מי שיש לו ומרגיש מוכן, שיבושם לו. מי שמעוניין להתחיל בקטן כדאי שיחשוב על סכומים נמוכים יותר. הפקדה של כמה מאות דולרים היא חסרת ערך ושקולה למסחר בדמו. סכום הכסף שמופקד חייב להיות בעל משמעות ממשית עבורך מחד, אך לא לפגוע מהותית בכיס מאידך
3. כמה עסקאות לפתוח באותו יום – אחת, לא יותר. ביצעת עסקה, סגרת אותך – מספיק להיום. למה? ראשית משום שיש לשים גבול לזמן המסך היומי. שנית, וזו הסיבה החשובה יותר, מפני שאם תרוויח תאבונך יפתח ותרצה, חמדן שכמותך, להרוויח עוד. אלא שמחמדנות רק מפסידים. מנגד, אם הפסדת, סביר להניח שיצר הנקמה יפעפע וידחוף אותך לבצע עסקה נוספת כדי להחזיר את ההפסדים. יש פתגם ערבי יפה שאומר שהנקמה היא מאכל טעים כשאוכלים אותו קר. הירגע קודם. בדוק מדוע הפסדת ורק לאחר מכן בצע עסקה נוספת.
4. מה כמות הביטחונות הרצויה בכל עסקה ועסקה – השתדל להימנע מפתיחת עסקאות גדולות. חדרי עסקאות המט"ח מאפשרים להשקיע במינוף של 1 ל-100. כלומר, בטחונות של 1,000 דולר בלבד יספיקו לפתיחת פוזיציה בסדר גודל של 100 אלף דולר. לשם התחלה זו פוזיציה מספיקה ומספקת. ואפשר גם פוזיציות קטנות יותר – לשיקולך.
5. סטופים – זו תעודת הביטוח שלך להישרדות בשוק המט"ח. למעשה בכל שוק שהוא. אל תפתח שום עסקה בלי למקם הוראה ברורה ומוגדרת לקטיעת הפסד. התנאי המרכזי למיקומו של הסטופ הוא פוטנציאל הרווח שהעסקה מגלמת.
הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.