עוד סיבה, רצינית וחשובה במיוחד, לשמור על אופטימיות ולהקפיד להביט על חצי הכוס המלאה: מחקר חדש, המתפרסם ב-Circulation, אחד מכתבי העת החשובים בעולם בתחום הקרדיולוגיה, מגלה כי גישה אופטימית לחיים עשויה לתרום לבריאות הלב באופן ממשי ומוחשי.
מממצאי המחקר עולה, כי נשים בגילאי 50 ומעלה המחזיקות בעמדה אופטימית כלפי החיים, הן בעלות סיכויים נמוכים יותר לפתח מחלות לב או למות מכל סיבה רפואית בהשוואה לנשים בשכבת גיל זו אשר נוקטות בגישה פסימית לחיים.
המחקר נערך באוניברסיטת פיטסבורג האמריקאית, והוא עקב במשך 8 שנים אחר 97,253 נשים בגילאי 50-79. כל המשתתפות היו בריאות בתחילת המחקר, ולא סבלו מסרטן או ממחלות לב.
במסגרת השאלונים, נתבקשו הנשים לסווג את עצמן כרואות את חצי הכוס המלאה או הריקה, קרי - האם הן מחזיקות בעמדה אופטימית או פסימית באשר לחיים.
הממצאים המפתיעים הצביעו על כך שנשים אופטימיות סבלו מסיכוי נמוך יותר של 9% בממוצע לפתח מחלת לב, ולא פחות חשוב מכך: סיכויי המוות שלהן (מכל סיבה רפואית) היו נמוכים יותר ב-14% בהשוואה לנשים פסימיות.
כאשר החוקרים מיפו את אוכלוסיית הנשים האופטימיות, הם הופתעו לגלות כי חתך הנשים הכי אופטימיות הציגו 24% פחות סיכון ללקות במחלות לב, 30% פחות סיכון למות מכל סיבה רפואית ו-16% פחות סיכון ללקות בשבץ.
לדברי ראש צוות המחקר, ד"ר הילרי טינדל, עמדה פסימיסטית לחיים עלולה להזיק לנו בדיוק כמו יתר לחץ דם, ולכן המחקר הנוכחי חשוב ביותר מכיוון שממצאיו מוכיחים בוודאות את הקשר בין תפישת חיים לבריאות.
"השאלה הגדולה", אומרת החוקרת, "היא האם באמת נוכל ללמד את הציבור כיצד לשנות את הגישה לחיים ולראות את חצי הכוס המלאה".
שחל טלרפואה - רפואת העתיד פועלת כבר היום, בעשרות אלפי בתים בישראל
עשרות אלפי המנויים של שחל מצוידים במכשור טלרפואי מהמתקדמים בעולם, ההופך את האבחון מהבית לפשוט וידידותי. האמצעים הטכנולוגים העומדים היום לרשות הטלרפואה מאפשרים לצוות הרפואי מעקב שוטף אחרי מצבו של המנוי, בארץ או בעולם.
התקף לב | מחלות לב