אם על מנת גורמה חשבתם , אם האישה מציקה שנמאס לה מהפסטה ואתה רוצה לתת קצת דגש רומנטי, או אם הבעל לא יודע להכין שום דבר במטבח, ובכל זאת הוא כל היום שם מנסה אולי זה הגיוון שאתם צריכים.
מנה זו תוביל את האירוע שלכם להצלחה אמיתית בה כולם יהנו, מנה מדהימה באמת שלא תבייש אף שף פרטי או בשלן מקצועי, נסו ותראו בעצמכם. זוהי מנת גורמה משובחת ולא פחות המשמשת שפים ובשלנים גדולים באירועים הכי מיוחדים ויוקרתיים.
מצרכים
3 חצילים
1 קג בשר טחון (מומלץ 70% בקר ו 30% טלה)
200 גר שזיפים מיובשים קצוצים
2 שיני שום פרוסים
1 בצל סגול קצוץ
צרור פטרוזליה קצוץ
טחינה גולמית
פלפל גרוס
מלח אטלנטי
בהרט
קינמון
אופן ההכנה
שורפים את החצילים על אש גלויה
חוצים את החצילים לאורכם
במחבת מטגנים את הבצל והשום במעט שמן זית
מוסיפים את הבשר הטחון
מטגנים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו
מוסיפים את השזיפים
מטבלים במלח , פלפל, קינמון, בהרט
מוסיפים את הפטרוזיליה ומכבים את האש
שמים את תערובת הבשר על החצילים
בוזקים את הטחינה ומכניסים לתנור ל 7 דקות להשחמה (180 מעלות)
מצויין לצד אורז לבן או קוביות תפוח אדמה אפוי בתנור
אם אתם צריכים מנה עיקרית שבאמת תרים לכם את האירוע קדימה הרי לכם המלצה אישית חמה:
לא מזמן ביצענו בארוחה משפחתית גדולה את המנה הזאת אשר יצאה פשוט מדהימה, לכל אחד היה מה להגיד ורק טוב אם יורשה לי לציין, השילוב הקוסמי שבין בשר משובח לבין הטחינה האיכותית והחציל פשוט לא השאירה אף מקום לספק, באמת מנה מצוינת ממליץ לכם בחום לנסות!
בהצלחה ובתאבון!