אמנם לא מדובר ברהיט מרכזי, גדול, ובולט בחדר, אבל שידות הן פריט הריהוט המשלים החשוב ביותר כאשר מדובר בחדר השינה שלנו. שידות יכולות לשמש גם כרהיט לאחסון, גם כשולחן איפור, וגם כרהיט עליו אפשר להניח חפצי נוי, או לשים את הטלוויזיה. מסיבה זו, ניתן למצוא שידות בצורות וגדלים שונים ומגוונים, ובעלות שימושים רבים.
סוגי שידות:
שידות המיועדות לאחסון פנימי – שידה אשר מיועדת לאחסון תהיה בנויה כשידת מגירות. שידות אחסון קטנות ניתן להציב מצידי המיטה, גם כאלמנט עיצובי משלים לעיצוב החדר, וגם כפריט ריהוט אשר תורם רבות לנוחות, וניתן לאחסון בהן חפצים אישיים אשר נחוצים לאדם הישן מיד עם הבוקר או לפני השינה. שידות אחסון גדולות יותר משמשות לאחסון בגדים, חפצים שאינם יום יומיים ועוד...
שידות המיועדות לאחסון חיצוני – שידות אשר ניתן להניח עליהם דברים. שידות אלה יכולות לשמש להנחה של טלוויזיה, או חפצי נוי לקישוט. כמו כן הן יכולות לשמש כשידות איפור. בדרך כלל תהיה זו שידה עם מראה, וכיסא תואם.
עיצוב:
מלבד הבדלים במבנה של השידות, קיים גם מבחר גדול מאוד של סגנונות עיצוב. החל ממראה ההיי טק העכשווי שרבים אוהבים, המאופיין בשילובי זכוכית ומתכת, בסגנון קר ונקי, וכלה בסגנונות אותנטיים של המזרח, כמו שילובי קש וברזל עם עץ.
ביניהם ניתן למצוא גם את הסגנון הכפרי, אשר מאופיין בקווים עדינים ובשידות לבנות, פשוטות, אשר משרות אווירה עם נוסטלגיה וגעגוע, ואת הסגנון היוקרתי והמהודר, אשר משרה אווירה של מלכותיות בחדר השינה, סגנון זה מאופיין בשידות עם עיטורים מאסיביים, וחריטות בעץ עצמו של פרחים וחיות.
לסיכום, תמיד כדאי לזכור, כי לפני שרוכשים שידה מכל סוג שהוא, כדאי להחליט על התפקיד אותו היא אמורה לבצע. אין טעם בקניית שידת איפור כאשר מה שחסר בחדר זה שטח אחסון, ולהיפך.
וכמובן, להתאים את עיצוב השידה לעיצוב הכללי של החדר.