תחילת החורף היא העונה הטובה ביותר לכבישת לפת, ופקעות הלפת פריכות וטעימות ביותר בעונה זו.
כבישת לפת היא פעולה קלה ומהירה והלפת מוכנה למאכל כבר לאחר ימים ספורים.
המצרכים:
6 לפתות בגודל בינוני (להשתדל לבחור את הפריכות ביותר, ללא פגמים חיצונים ולא את הגדולות מדי)
2 סלקים בגודל בינוני
2 כוס חומץ
חצי כוס לימון סחוט
6 כפות מלח
4 כוסות מים
צנצנת גדולה
5 שיני שום קלופות
תהליך ההכנה:
חותכים את הלפת והסלק לפלחים (חצאים ואז פורסים שוב לפרוסות בעובי בינוני), מכניסים לצנצנת יחד עם שיני השום, המלח, מיץ הלימון, החומץ והמלח. מערבבים היטב וסוגרים את הצנצנת.
חשוב לזכור כי הלפת מייצרת תסיסה קלה ולכן יש לוודא כי הצנצנת איננה אטומה לגמרי ומאפשרת יציאת אוויר במידת הצורך. הלפת מוכנה למאכל לאחר ימים ספורים, ועם חלוף הזמן דרגת החמיצות שלה עולה.
בתיאבון!