הומאופתיה להפרעת קשב וריכוז / הילי א. זילברשטיין R.C.Hom
כיום, כ- 5% (לפחות) מהילדים בגיל בית ספר מאובחנים כסובלים מהפרעת קשב וריכוז, עם או בלי היפראקטיביות. (ADHD - Attention-Deficit and Hyperactivity Disorder, ADD - Attention-Deficit Disorder ). היא מאובחנת בעיקר בגיל הילדות, אך יכולה להופיע גם בבני נוער ובמבוגרים. היא מאופיינת בבעיית קשב, חוסר שקט, בפרעה ביכולת הריכוז, כאשר כל דבר קטן יכול להוציא אותם מריכוז, אימפולסיביות והיפראקטיביות ומלווה לעתים בהפרעות נוספות כגון: שינויים במצב הרוח, חרדה, הפרעות התנהגות ולקויות למידה.
לרוב, לאחר אבחון ההפרעה מומלץ על טיפול בממריצים כגון הריטלין.
להלן תיאור התרופה ותופעות הלוואי כפי שמופיעות במדריך המחולק כיום בארה"ב מטעם ה FDA- ארגון המזון והתרופות האמריקאי:
- ריטלין מוגדר כתרופה נרקוטית והינו תרופת מרשם המשמשת לטיפול בהפרעת קשב וריכוז עם או
בלי היפראקטיביות.
- הריטלין הינו ממריץ של מערכת העצבים, ומשמש גם כתרופה לבעיות שינה (נרקולפסיה).
- הריטלין הינו סם ועלול לגרום להתמכרות
תופעות הלוואי רבות ומגוונות: בעיות נפשיות- מניה דיפרסיה, דיכאון, בעיות התנהגות, אגרסיביות, עצבנות, הופעת תסמינים פסיכוטיים (הזיות, שמיעת קולות, דמיונות), התנהגות כפייתית (OCD), אפטיות, פגיעה במערכת העצבים- תיקים, תסמונת טורט, בלבול, בעיה בזיכרון, האטה בגדילה- גובה ומשקל אצל ילדים, תיאבון ירוד, כאבי ראש, סחרחורות, קשיי שינה, בעיות במערכת העיכול- בחילות, שלשולים, עצירות, הקאות, כאבי בטן, בעיות לב וכלי דם - לחץ דם גבוה, דפיקות לב מואצות, התקף לב אצל מבוגרים."
מומלץ להיכנס לקישור הבא "דפי בריאות - מדריך לשירותי רפואה", ולהתרשם מתופעות הלוואי האפשריות:
http://www.health-pages.co.il/article.php?article_id=4591
הורים רבים, ואילו הסובלים מהתופעה, לרוב מתוסכלים, מחפשים מזור לבעייתם וזקוקים להבנה ותמיכה של הסביבה הקרובה ושל המערכת. הרצון לטפל בילד, לעזור לו להתגבר על המכשולים שהתופעה מציבה, ולאפשר לו לממש את הפוטנציאל שלו, מציב בפני ההורים דילמה קשה אל מול המחיר הכבד של תופעות הלוואי.
הגישה ההומאופתית-
כיום יותר ויותר הורים מחפשים דרך אחרת לטיפול. דרך טבעית, ללא תופעות לוואי או חשש תלות
והתמכרות, טיפול המותאם באופן אישי ויעיל לאורך זמן.
הטיפול ההומיאופתי מכוון לטפל בשורש הבעיה, תוך הכרת המטופל וכלל מאפייניו. וכך להתאים תרופה שתניע את כוחות הריפוי הפנימיים ותביא לחיזוק והרגעה פנימית.
בתשאול מחפש ההומאופת את מקור ההפרעה וכיצד היא באה לידי ביטוי, אם בהתנהגות אלימה פיזית או מילולית, אימפולסיביות, תזזיתיות וכו'. וגם אופיו הכללי, תחושותיו ופחדיו של הילד נלקחים בחשבון כמכלול, ותוך כך מותאמת תרופה הומאופתית יייחודית למצבו.
התרופה מתחילה להשפיע לרוב לאחר כשבוע – שבועיים, אך משתנה אצל כל אחד ואחת
והשפעתה יעילה לאורך זמן.
הילי אברהמי זילברשטיין R.C.Hom , R.C.P - הומאופתית מוסמכת 054-5536879
ת"א, ראשל"צ וקריית אונו