כסאות
כסאות - זה לא קל להבין שכשאנחנו יושבים על כסאות, למרות המנוחה שחלק מהאבירים שלנו מקבלים, יש עומס שמופעל על הגב התחתון, ובטווח הארוך עשויים להיווצר תופעות לוואי כמו רפיון מוגזם של שרירים מסוימים שלא מתפקדים מחוסר תנועה ובעיות גב שנובעות מישיבה ממושכת בצורה לא נכונה. כולנו מכירים את אותם כסאות שלא משנה איך ננסה לשבת עליהם יהיה לנו פשוט לא נוח (ולא חסרים כסאות כאלה- יש מפה ועד הודעה חדשה).
כסאות אמורים לספק לנו מנוחה, אבל מנוחה למה? בעוד ששרירים מסוימים אכן נרפים ומקבלים מנוחה כשיושבים על כסאות, שרירים אחרים צריכים להתאמץ כדי לשמור על הגב זקוף (או לא זקוף), ואז לפעמים צריך מנוחה מישיבה (לנוח מהמנוחה על כסאות. נשמע כמו סתירה, לא? אבל זה נכון- בעוד שרירים אחדים נרפים, שרירים אחרים צריכים להתכווץ כדי לספק את המנוחה לשרירים הנגדיים. ככה מבנה השרירים עובד).
לשם כך ישנם מקצוענים שמספקים ידע מקצועי על הצורה שבה צריך להיות כסא- מותאם בדיוק למבנה הגוף של האדם. בעוד חלק מהכסאות הם ליופי בלבד או פשוט זולים מספיק כדי לקנות בצורה המונית, ישנם כסאות שבאמת כדאי לשבת עליהם- כסאות שבמיוחד אם אנחנו מבלים עליהן הרבה שעות במשך היממה, כדאי לנו להשקיע בהם כדי להבטיח חיים ארוכים וטובים לגב שלנו.
כסאות זו תורה. מדי פעם כדאי לקום מישיבה ממשוכת על כסאות ולשחרר מצד אחד שרירים שהיו רפויים מדי ומצד אחר שרירים שהתאמצו בזמן הישיבה. סיבוב קצר, תרגילי גמישות ומתיחות כולם מספיק דם לשרירים ומחזירים איזון לגוף. חוץ מזה כדאי שנדע על איזה כסאות לשבת- כסאות שאמורים להיות בצורה שמתאימה לגוף שלנו וליצור כמה שפחות מתח מיותר בגוף.