החומרים:
3.5 כוסות חלב, 2 גביעי שמנת מתוקה, 4 כפות קורנפלור (או קמח אורז) חצי כוס אבקת סוכר, כפית תמצית מי ורדים, רבע כוס (לקישוט) שקדים או אגוזים קצוצים גס.
ההכנה:
1. לתוך סיר יבש ורחב שופכים 4 כפות קורנפלור
2. יוצקים את החלב בהדרגה תוך בחישה מתמדת, עד שהקורנפלור מתמוסס לחלוטין בחלב.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים, תוך כדי בחישה, על להבה בינונית, עד לרתיחה.
4. כאשר התערובת רותחת, מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית מי הורדים.
5. מנמיכים את להבת האש וממשיכים בבישול איטי, תוך כדי בחישה, כעשר דקות.
6. מסירים מהאש ויוצקים לתבנית הגשה (או לגביעים אישיים).
7. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהתערובת נקרשת (רצוי להניח במקרר לפחות לילה).
8. לפני ההגשה מפזרים מעט שקדים או אגוזים גרוסים מעל.
קומבינציות:
אם אין לכם שמנת מתוקה, או שאתם חסים על הקלוריות, אפשר להמיר את השמנת בחלב.
למרות הדיאטה רצוי לא להשתמש בחלב דל שומן.
אפשר להמיר את הקורנפלור באורז. אם מחליפים באורז, יש לקחת בחשבון שהבישול יהיה מעט ארוך יותר (כ-5 דקות נוספות) והקינוח יהיה מחוספס ולא חלק.
בתאבון.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר