שומן טרנס (Trans Fat) – מסוכן מאוד מכוון שגורם להגדלת הסיכון למחלות לב בעקבות העלאת רמות הכולסטרול הרע - LDL, והורדת רמות הכולסטרול הטוב - HDL.
התופעה מתרחשת באופן טבעי עם צריכת מוצרי בשר אדום ומוצרי חלב, אולם, צריכת מוצרי בשר אדום וחלב מבקר שגדל על אכילת עשב, תעניק לגוף שומן מסוג אחר שאף בריא לגופנו. עם זאת, רוב שומן הטרנס שאנו צורכים מגיע ממוצרים מסחריים מטוגנים או אפויים עם שמן סינטטי או מרגרינה. יש להימנע מצריכת שומן טרנס מלאכותי באופן מחמיר מכוון שאפילו כמות קטנה מאוד (גרם אחד!) של שומן טרנס מלאכותי יכולה לגרום נזק לגופך וללבך.
הרשימה הבאה מפרטת מאכלים העלולים להכיל שומן טרנס ומזיקים לבריאות, השתדל להימנע מלאכול מאכלים אלה כדי להגן על הבריאות שלך:
מזון מהיר - נחשב לאויב הגרוע ביותר, מכיוון שהוא מכיל כמות גדולה מאוד של שומן טרנס, כמעט בכל דבר בתפריט מזון מהיר יש כמות מסויימת של שומן טרנס: צ 'יפס, כנפי עוף, נאגטס עוף, פשטידות, פנקייקים ועוד.
במנת צ'יפס ממוצעת יש עד 15 גרם של שומן טרנס! זכור כי 1-2 גרם ביום יכולים להסב נזק ללבך. (דרך נהדרת להנות מצ'יפס ללא טיפת שומן אחת היא להכין צ'יפס באמצעות הכלי להכנת צ'יפס ללא שמן).
מרגרינה - במרגרינה יש 2.8 גרם לכל כף!. בחמאה יש פחות מגרם לכל כף.
מזונות ארוזים - תערובות לעוגות, תערובות לחם וביסקוויטים מכילים גרמים בודדים למנה.
מרקים ואטריות להכנה מיידית
מזון קפוא - עוגות קפואות, עוגות, פיצות, נאגטס עוף ואצבעות דג כמעט בכל יש שומן טרנס מכוון שתהליך הכנתם מתבצע בשמן או במרגרינה.
מאפים - מוצרי מאפה מסחריים הם בראש הרשימה. מאפים, עוגות, סופגניות, עוגיות, מלוואח, ג'חנון בורקס וכל מאפה האפוי עם הרבה מרגרינה.
חטיפי צ'יפס וקרקרים - המרקם הפריך נוצר על ידי שומן המכיל שומן טרנס.
רטבים ומטבלים
ככל הנראה יהיה זה בלתי אפשרי להימנע מצריכת שומן טרנס לחלוטין. עם זאת, עליך לעשות מאמץ ולהפחית צריכה של מזון מהיר ומעובד, לבלות יותר זמן בקניית ובישול רכיבים טריים. הדבר דורש זמן רב יותר,אולם עוזר לך לשמור על שנים רבות של חיים בריאים כך שזה בהחלט מצדיק את המאמץ.
www.230.co.il