דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מתכון לטמפורה - הבלילה היפנית 

מאת    [ 23/01/2010 ]

מילים במאמר: 326   [ נצפה 26037 פעמים ]

 טמפורה היא אחת מהמנות המייצגות את המטבח היפני.בעבר הרחוק, כשהיפנים החלו לקנות טמפורה מהרוכלים ברחובות יפן, ציפתה הבלילה דגים שנדוגו זמן קצר לפני כן במפרץ טוקיו וטוגנו בשמן זרעי שומשום שהיה בשימוש נרחב באותם ימים. 

כיום הטמפורה מתאפיינת בגיוון רחב יותר ?ירקות דוגמת פטריות, בצל, שעועית, קישואים וחצילים ופירות ים דוגמת דיונונים, סרטנים ועוד.

קיימת נטייה לחשוב כי טיגון עמוק של טמפורה הוא עניין מסובך, אולם אם מקפידים על מספר כללים, מקבלים מנות שמתפצפצות בפה...ובכן, ראשית, אם משתמשים בירקות, יש לחתוך אותם לפרוסות / חתיכות דקות כדי שזמן הטיגון לא יהיה רב.שנית, יש למלא במחבת כבדה או ווק שמן בעומק של כ-2.5 ס"מ.כשמתחילים במלאכת הטיגון עצמה, יש להכניס לשמן הרותח בכל פעם כמות קטנה של חתיכות מצופות בלילה כדי שזה ישמור על הטמפרטורה שלו.ואם כבר מדברים על טמפרטורה ? בטיגון טמפורה של ירקות השמן צריך להיות בסביבות 171 מעלות צלסיוס ואילו בטיגון טמפורה של דגים השמן צריך להיות חם יותר - 182 מעלות צלסיוס.

מתכון לבלילה עצמה:

המצרכים:

1 ביצה טרופה

1 כוס מים קרים מאד ( מי קרח זה מצויין )

2 כפות יין לבן

1 כוס קמח

אופן ההכנה:

לפני הכנת הבלילה מחממים את השמן העמוק, כדי שיגיע לטמפרטורה הרצויה (כפי שצויין למעלה)

מערבבים את הביצה עם המים והיין.

מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות.

טובלים כל פרוסת ירק/דג בבלילה ומנערים מעט משאריות.כל פעם מכניסים לשמן מספר לא גדול של חתיכות ומשאירים אותן עד קבלת התחלת הזהבה.

מוציאים את החתיכות המטוגנות לנייר סופג.

 יש לאכול את הטמפורה מייד עם צאתה מהמחבת.אפשר לטבול אותה ברוטב סויה,אולם אם רוצים מטבל אקזוטי יותר, אפשר להכין TEN TSU YU שמתאים בדיוק למטרה זו.

מתכון למטבל היפני:

המצרכים:

1 כפית דאשי נו מוטו ( אבקת מרק יפנית )

1 כוס מים

2 כפות מירין ( ניתן להמיר בכף סוכר )

2 כפות סאקה

¼ כוס רוטב סויה

ג'ינג'ר מגורר טרי ( למי שמעוניין )

מרתיחים את המים עם הדאשי נו מוטו למשך 2-3 דקות ומסירים מהאש.

מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים . 

זה הזמן להינות ממעשה ידיכם, אוכל יפני כמיטב המסורת..

 

זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


ורד ערמוני, סטודנטית לקידום אתרים במכללת "דעת השרון" בכפר סבא




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב