רכיבים:
לבישול הלשון:
1 לשון (לא כבושה)
2 גזרים
1 בצל
4 שיני שום
3 עלי דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
1 כפית מלח
פלפל לפי הטעם.
לרוטב:
2 כפות שמן
1 בצל
3 שיני שום
2 כפות דבש
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
2/3 כוס צימוקים
אופן הכנה:
הבישול מורכב משני שלבים, בשלב הראשון מבשלים את הלשון עם המרכיבים (בלי מרכיבי הרוטב) בסיר המכיל בנוחות את הלשון ומכסים במים. מבשלים עד שהלשון מתרככת (כשעתיים). מקררים, ומקלפים את העור (העור נפרד בקלות) ופורסים.
הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את השום ויתר המרכיבים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים כוס מים. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את פרוסות הלשון ומבשלים כעשרים דקות. מומלץ להגיש עם אורז לבן.
פנינה מילוא - מאמנת לחיים מלאים בוגרת Coaching Academy באימון בסיסי ומתקדם. בוגרת גומא באימון קבוצתי. בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית ועוסקת שנים רבות בהנחייה ובייעוץ, מאמינה ביכולתם של אנשים לשנות ולהביא לפריצת דרך בחייהם. אין מקום שהוא רחוק מדי. אין זמן שהוא מאוחר מדי. www.lifecoacher.co.il