עיצוב רהיטים - לא לאמנים וירטואוזים בלבד
עיצוב רהיטים הוא לא התמחות של אנשי מקצוע בלבד. אמנם רוב הציבור אשר עוסק במלאכת עיצוב רהיטים מגיע מרקע טכני (נגרים, רתחים וכו') לצד אנשי עיצוב מוסמכים ומלומדים כגון מעצבי פנים, מעצבי מוצר ועוד אבל הרבה מאוד אנשים, ללא רקע וללא ניסיון החלו לעסוק בעבודת עיצוב רהיטים והם נוחלים הצלחה מרובה. בשביל להצליח בתחום של עיצוב רהיטים צריך כמה תכונות בסיסיות:
עיצוב רהיטים - חוש אסתטי מפותח מעל הכל: מי שעתיד לעסוק בתחום של עיצוב רהיטים חייב להיות אדם שעיצוב, אסתטיקה, אופנה וטרנדים זורמת לו בוורידים. כיום, עיצוב של כיסא או שולחן (עיצוב רהיטים) זו אמנות קודם כל. מעצבי רהיטים הם אנשים אשר חשופים לתחום, היינו הם מסתובבים בחנויות, בגלריות לרהיטים, מעלעלים במגזינים לעיצוב הבית ונמצאות תמידית בקשר עם התעשייה. ישנן תערוכות, תצוגות, השקות של חברות מסחריות ועוד, בהן ניתן לפגוש את מובילי התעשייה ושם ניתן להתעדכן בצווי האופנה החדשים. עבור העוסקים בעיצוב רהיטים, מעורבות זו איננה בגדר אופציה - היא בגדר חובה!
עיצוב רהיטים - דימיון וחזון: מי שעתיד לעסוק במלאכת עיצוב רהיטים, כמו בכל יתר תחומי העיצוב, חייב להיות בעל דימיון וחזון. הוא חייב להיות מסוגל לדמיין איך יראו רהיטים עוד לפני שהם יוצרו בכלל. הוא חייב להיות מסוגל לחשוב "מחוץ לקופסא" ולדעת להעביר את החזון הזה אל החומר הלכה למעשה.
עיצוב רהיטים - הבנה טכנית וחשיבה פרקטית: מאחר ורהיטים לא נועדו רק לקישוט (עם כל הכבוד), רהיטים נועדו להיות פרקטיים ולשמש אותנו בצרכי היום יום הבסיסיים ביותר הן בבית והן בעבודה, עיצוב רהיטים חייב להעשות תוך שיקולים טכניים פרקטיים, הבנה של החומר ועבודה נכונה של תכנון לטווח ארוך. עבור מי שרוצה להצליח בתחום של עיצוב רהיטים ולבנות לעצמו שם, ביקורת עצמית ויכולת הסתגלות תמידית (לאופנות חדשות, טרנדים חדשים, כולל צבעים, חומרים ודוגמאות שונות לעיתים תכופות) הן דרך חיים.