שערים
שערים הופכים להיות יותר ויותר נפוצים בתרבות הדיור המודרנית בעיקר בקרב בעלי בתים פרטיים אבל גם בבנייני דיור משותפים (בנייני יוקרה). שערים משמשים למטרה אחת עיקרית - הגדרת טריטוריות והצבת גבולות. אך בעוד שערים של תבים פרטיים הם בעיקר "סמליים" מאחר והם לא גבוהים במיוחד ולא מסובך לפתוח אותם כך שהם רק מרמזים על כך שהכניסה איננה מותרת לכל אחד, ואף במקרים רבים, שערים מעניקים אינטימיות לבני המשפחה, מאחר והם, כמו גדרות, חוסמים את שדה הראיה בין הרחוב לחצר הפרטית.
אבל שערים משמשים כיום בעיקר לסימול טריטוריה במובן היותר מעשי. בבתים פרטיים נהוג לבנות מגרשי חניה המגודרים כאשר החניה שמורה ומוגנת באמצעות שערים. כמו כן, בתי דירות משותפים בהם יש חניה אחורית או חניה תחתית רק לדיירי הבניין, חניות אלו מוגנותתמיד באמצעות שערים. שערים חשמליים הם כיום השערים המבוקשים ביותר עבור שני סוגי השערים. שערים מבוקשים הם בעיקר שערים חשמליים הנפתחים באמצעות מנגנון פתיחה וסגירה אוטומטי על גבי מסילה (כך שהדלתות של אותם שערים נעות על צירן ואינן גוזלות שטח נוסף (בפתיחה קדימה או אחורה).
שערים חשמליים הם גם כן פיתרונות לישובים רבים (קיבוצים, מושבים, ישובים קהילתיים סמוך לקו התפר או לאזור עימות) וכן, שערים חשמליים משמשים גופים ציבוריים רבים בהם הביטחון הוא מעל הכל (מכללות, מתקנים צבאיים ועוד) וכן, שערים חשמליים הולכים והופכים מבוקשים יותר במגזר התעשייתי, בעיקר על ידי בעלי מפעלים באזורי תעשייה מחוץ לעיר.
עם כל הכבוד (ויש כבוד) לאמצעי האבטחה הרבים שיש כיום, החל ממערכות אזעקה, דרך חברות שמירה המספקות כוח אדם מקצועי לשמירה ועד לכלבי שמירה, עדיין לא מוותרים על שערים, בין אם שערים חשמליים נועדו להשלים את מערך האבטחה או שהם החלק העיקרי במערך זה - יש ביקוש הולך וגובר לאותם שערים (שערי ברזל גדולים, גבוהים, כבדים ובעלי מנגנון הפעלה מורכב).
עוד על שערים ניתן למצוא באתר טרילידור