שוקיות עוף ופירות יבשים
חומרים :
500 גרם שוקי עוף
200 גרם פירות יבשים מעורבבים כגון משמשים ,שזיפים,תאנים,צימוקים וכ'ו.
3 כפות סילאן תמרים
6 שיני שום פרוסות
6 גבעולי טימין
2 כוסות יין אדום
50 גרם אגוזי מלך
מעט פלפל שחור גרוס
מעט מלח גס
1 כוס שמן זית
אופן הכנה
בקערה רחבה מערבבים את היין הסילאן שמן הזית האגוזים ושיני השום מתבלים במעט מחל גס ומעט פלפל שחור גרוס .
מוסיפים את הפירות היבשים ומכניסים פנימה את שוקי העוף.
מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך לילה .
מעבירים לתבנית חסינת חום מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 35-40 דקות .
מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל8-10 דקות נוספות מוציאים ומגישים.
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.