גרד היא תופעה מאוד נפוצה בכלבים וחתולים וכל וטרינר נתקל בד"כ במספר מקרים כאלה כל יום. האבחנה לא פשוטה בכלל ולפעמים זה יכול לקחת כמה חודשים עד שמתחילים לראות תוצאות מהטיפול.
טפילי עור - הסיבה הנפוצה ביותר לגרד בחיות מחמד הם למעשה פרעושים, לכן כדאי מאוד להקפיד על שימוש חודשי בחומרי הדברה (בד"כ אמפולות) אם מדובר בבעל חיים שיוצא מהבית. טפילי עור נוספים הם האקריות (בעיקר סקביאס) אשר גורמים לגרד רב בכלבים, אקריות אוזניים (אוטודקטס) גורמים לגרד רב באוזני החתולים. ישנם טפילי עור נוספים ופחות נפוצים באבחנה המדלת של גרד בעור.
רגישות מהסביבה - כלבים וחתולים יכולים להחשף לגורמים סביבתיים אשר יפתחו אצלם תופעות גרד, למשל חומרים כימיים למיניהם, או אפילו רגישות פשוטה לדשא. פעמים רבות הוטרינרים והבעלים מתקשים לעלות על הגורם לגרד ולכן חשוב לחקור את העניין ביסודיות על מנת להמנע מהגורם לגרד.
אלרגיות - כלבים וחתולים סובלים לעיטים מאלרגיות אשר מתבטאת בגרד בעור, למשל אלרגיה לפרעושים (נשיכת הפרעוש), אלרגיה למזון (חלבון מסויים, דגנים) או אלרגיה לחומר הנשאף באוויר (אטופי). גם כאן הפתרון האולטימטיבי הוא בד"כ המנעות מהגורם לאלרגיה.
דלקת - דלקת בקטריאלית בעור יכולה גם היא להתבטא בגרד, בעיקר בשלבים המתקדמים שלה. הדלקת יכולה להופיע בצורות שונות ולרב העור יהיה אדום וחם, לעיטים עם פצעים מוגלתיים. בתופעה זו ניתן לטפל בעזרת אנטיביוטיקה סיסטמית, אם כי דלקת בעור יכולה להיות משנית למחלה אחרת, במקרה כזה האנטיביוטיקה לא תפטור את הבעיה.
סיבות נוספות - גרד פסיכוגני (בעייה התנהגותית), מחלה אוטואימונית, תולעי מעיים, סבוראה, מחלות הורמונליות, תגובה לתרופות, גידולים.
ד"ר דייויד אלבז, רופא וטרינר ומטפל מוסמך ברפואה סינית, צמחי מרפא ואקופונקטורה. וטמוביל - מרפאה וטרינרית ניידת