מה זה זהוב, מתוק ( מדי..) ומתחיל באות ל' או אולי באות ר'? בינגו!! בננה רוטי, או כפי שהתאילנדים הוגים זאת וכולם אחריהם "בננה לוטי”.אין מישהו שחזר מטיול בתאילנד ולא טעם ולו פעם אחת מהמתוק המתוק הזה.לצפות בתהליך ההכנה של המאכל התאילנדי הזה הוא חוויה בפני עצמה:המוכר המקומי הופך את כדור הבצק לעלה דקיק שגדל מרגע לרגע, מניח אותו על המשטח הלוהט והמשומן וביד אומן מפזר את טבעות הבננה והממתיקים השונים, סוגר את העלה למעטפה ובעיתוי מושלם הופך אותה להטגן בצידה האחר.
לא כל אחד מתלהב מהבצק המטוגן הזה – אני לא יצאתי מגדרי אחרי טעימה ראשונה ובנוסף, גם איני חסידה גדולה של בננות- באופן אישי העדפתי את המוכרים המקומיים שחתכו מול עיניי פירות עסיסיים, מוזרים ואקזוטיים שבמקרה הטוב הכרתי אותם מתוך קופסאות שימורים שיובאו לארץ ואת הבשלנים שבישלו בסירים ענקיים אוכל תאילנדי מתובל וריחני.
לא מעט שנים עברו מאז שוטטתי ברחובות בנגקוק ( טוב נו, בעצם מלא שנים חלפו – קרוב ל-20!!!!!..)אך מסתבר שחוויות שצוברים ונשארות איתך, ניתן להשתמש בהן גם זמן רב אחרי שהתרחשו.
וכך, בשעת ערב מוקדמת של אחד מימי החורף הקרים שפקדו אותנו לאחרונה, מצאתי את עצמי עומדת במטבח הבייתי ומתלבטת מה להכין לילדיי לארוחת הערב.רציתי להפתיע עם משהו חדש,מקורי ואם אפשר מבוסס על בננות שהן פחות או יותר הפרי היחידי שילדיי אוכלים.. בדקתי את חומרי הגלם שהיו באותו זמן בבית ( לא עלה על הדעת שהוציא את אפי החוצה לחיק הסערה...) - קמח, ביצים, חמאה, בננות..קמח, ביצים, חמאה, בננות..
ואז זה הכה בי..איך לא חשבתי על זה קודם?! נזכרתי במתכון !!!
אז לזכר אותם ימים ( ויבינו לליבי כל בוגרי המזרח..) אני מביאה בזאת את המתכון לבננה לוטי עם התאמה קלה לטעמם של ילדיי.
המצרכים: * 2 כוסות קמח רגיל * 1 ביצה טרופה * ¼ כוס מים קרים מאד * ¼ כפית מלח
* 1 כף חמאה מומסת
אופן ההכנה: שמים את הקמח בקערה ויוצרים בו גומה.לתוך הגומה שופכים את יתר החומרים.הבצק צריך להיות לא קשה אך גם לא דביק מדי-במידה וצריך, ניתן להוסיף בהדרגה עד כ- ¼ כוס מים נוספת.לשים את הבצק ומחלקים אותו למספר כדורים בגודל ביצה ( כמות זו אמורה להספיק לארבעה כדורים).מורחים כל כדור בשמן/חמאה מומסת ומשאירים אותם מכוסים למספר שעות בטמפרטורת החדר.
כעבור כ- 2-3 שעות לוקחים כדור ומרדדים אותו לעלה דק.מניחים את העלה על מחבת לוהטת ומשומנת ומפזרים עליה מלמעלה טבעות בננה, עליהם שופכים חלב ממותק וקוקוס מגורר.סוגרים כל עלה למעטפה על ידי קיפול השוליים למרכז בארבעה צדדים.הופכים את העלה הסגור ומטגנים את צידו השני.מורידים את הבצק המטוגן מהמחבת, מניחים אותו בצלחת הגשה וחותכים אותו לרצועות.למי שחושש כי חסרה מתיקות, ניתן להוסיף עוד חלב ממותק מעל..
במתכון של ילדיי אני מוותרת על החלב הממותק ועל הקוקוס ושמה במקומם סירופ מייפל...
ועכשיו, מה שנותר הוא לעצום עיניים ולדמיין את עצמך על אחד מהחופים של תאילנד, המים הצלולים לוחכים את בהונותייך, בידך האחת בננה לוטי וביד השנייה שייק פירות צונן.. היו ימים...
ורד ערמוני, סטודנטית לקידום אתרים במכללת "דעת השרון" בכפר סבא