מכירים את זה שיש מתכון שלכאורה אמור להיות מאד פשוט להכנה אבל איכשהו הוא לא יוצא? אז עד לפני זמן קצר היה לי אחד כזה ( האמת היא שיש לי יותר מאחד, אבל פשוט לזה המדובר יש יותר דרישה..) - הכנת אורז לבן!! כן, כן, נשמע פשוט כמו הכנת חביתה, כמו חיתוך סלט ירקות ובכל זאת כל פעם משהו התפספס לי - או שהאורז הפך דייסתי מדי, או ששכבת הגרגרים למעלה נשארה קשה.בקיצור,עוגמת נפש.
לאחרונה נתנה לי איזו סבתא ( לא שלי..), מספר טיפים עליהם עליי להקפיד ואני חייבת לציין שזה עובד:
קודם כל חשוב לשטוף את האורז לפני הבישול - לא בגלל כל מיני לכלוכים וחרקים, אלא בגלל שכבת העמילן שגורמת לגרגרים להדבק זה לזה בבישול.לגבי היחסים אורז:מים.אני יודעת שיש לכך גרסאות שונות.אני קיבלתי הנחייה לשים 1.5 כוסות מים על כל כוס אורז.את הבישול רצוי לעשות בסיר לא מכוסה בשלב ראשון,עם תחתית עבה ועל אש גבוהה.לאחר ההרתחה, להנמיך האש לבינונית ולכסות חלקית.כעבור מספר דקות, כשמופיעים חורים בין הגרגרים יש לכסות לגמרי ולהמשיך לבשל על אש קטנה עוד כ-15 דקות.בתום הבישול,להפריד את הגרגרים זה מזה במזלג ולהגיש חם.
רגע,רגע!! כל הקטע הנ"ל היה רק הקדמה לדבר האמיתי!!! אורז מטוגן סיני!!!
אז למה התעקשתי להעלות את הכל על הכתב? קודם כל, כדי שאם יש מאוכזבי אורז כמוני, כדאי שינסו את המתכון הנוכחי .ואם הם מצליחים ולא מחסלים להם את האורז מייד, יש לי המלצה לשדרוג השאריות כדי קבל מנת אוכל סיני פופולרית ביותר.
חשוב לי לציין שיש סוגי אורז שונים.האורז שעליו אני מדברת וממנו אני מכינה את האורז המטוגן הוא אורז ארוך.
כדי להכין אורז מטוגן שיצא מוצלח, האורז המבושל צריך להיות במקרר לא פחות מיומיים שלושה.לפני תחילת העבודה איתו יש לפורר בידיים את הגושים שיצרו הגרגרים.
מצרכים לאורז מטוגן סיני:
2 ביצים גדולות
4 כוסות אורז מבושל קר
1-2 כפות סויה
1-2 בצל ירוק
4 כפות שמן
מלח, פלפל
אופן ההכנה: טורפים את הביצים בתוספת מלח ופלפל ומקשקשים אותם על מחבת/ווק ב- 2 כפות שמן.לפני שהן הופכות יבשות מדי מורידים אותן מהאש ומניחים בצד.מנקים את המחבת ושמים את 2 כפות השמן הנותרות וכשהוא חם שופכים פנימה את האורז המבושל.מערבבים מספר דקות עם כף עץ ( המקצוענים שביננו- עם צ'ופסטיק..) כדי להפריד הגרגרים,ושופכים פנימה את הסויה.כשהאורז חם, מחזירים את הביצים המקושקשות ומטגנים הכל עוד מספר דקות ביחד.
מגישים חם עם בצל ירוק קצוץ מעל.
ניתן להגיש זאת כמנה עיקרית או כתוספת.
בתיאבון!!
ורד ערמוני, סטודנטית לקידום אתרים במכללת "דעת השרון" בכפר סבא