עיצוב מטבחים הא, בעקיפין, האפשרות שלנו להתחבר חזרה אל הגוף שלנו.
בעידן המודרני לא נדיר לראות אנשים שלא מודעים למה שהם אוכלים- הם לא יודעים אם מה שהם אוכלים מזין אותם או מזיק להם, ובהחלט לא יודעים לפעמים מה הם בכלל אוכלים.
התלות הזאת שנוצרה באוכל מוכן והמוכנות לאכול הכל בלי להסס לגבי זה, כמו גם הבורות שלנו לגבי תופעות עיכול מוזרות שנחשבות כנורמאליות כשהן בעצם לא (כמו תחושת כבדות אחרי ארוחה שמעיד שאכלנו משהו שהגוף מתקשה לעכל וצריך לגייס את כל האנרגיה כדי להתמודד איתו)
עיצוב מטבחים מחזיר לנו את האהבה אל המטבח- הוא הופך את סביבת המטבח למקום שכיף לעבוד בו. הוא מחזיר לנו את האפשרות להכין לעצמנו אוכל בקלות ובנוחות. זה לא נכון מי שתמיד טען (מי היה שהמציא את המונח הזה בכלל?) שאסור לשחק עם האוכל- אוכל הוא דבר שכיף ורצוי לשחק איתו. השילובים שאפשר ליצור בין הטעמים הריחות, המרקמים והצבעים הופך כל ארוחה לסעודה בפני עצמה כשאנחנו מכניסים לתוכה את האהבה שלנו.
עיצוב מטבחים נכון יכניס את האהבה הזאת לתוך הבישול ואפילו אם אנחנו כרגע לא יודעים לבשל אנחנו יכולים ללמוד בסביבה מוגנת ונוחה.
עיצוב מטבחים הופך את המטבח שלנו למקום שכיף להיות בו- מקום שנוח לעבוד בו מכיוון שיש בו מספיק מרחב, הוא מסודר בצורה שקל לפעול איתה והוא מכיל את כל הצרכים שעשויים לנו כשאנחנו באים לבשל (כמו למשל קולטי אדים שיקלטו את העשן והאדים, תנור וכיריים להכנת אוכל וארונות לאחסון של חומרי גלם, צלחות וסכו"ם).
עיצוב מטבחים מחזיר לנו את התשוקה לבשל והופך את האוכל שאנחנו מכינים לאמנות.
עוד על עיצוב מטבחים ניתן למצוא באתר בונסאי