מטבחים יכולים או להיות המקום הכי כיפי בבית או המקום הכי נוראי בבית- זה תלוי רבות בקשר שיש לנו עם עצמנו והגוף שלנו וכמה אנחנו אוהבים להזין אותו.
אוכל זו אמנות. הרבה אנשים עשויים להסכים לטענה הזאת ואני בהחלט חושב כך- זו אמנות שלעולם לא נפסקת, לא מבחינת העשייה ולא מבחינת הלמידה- למידת צורות הגשה שונות, צורות הכנה שונות, טעמים ריחות ושילובים נפלאים כמו גם הידע הפשוט של מה מזין את הגוף שלנו ומה מזיק לו.
מטבחים אמורים להיות מקום שנועד לספק את הצרכים הקולינאריים שלנו- הוא צריך לספק לנו מרחב וכלים, כמו גם חומרי גלם, כדי שנוכל להכין לעצמנו סעודת פאר כל יום מחדש (לנו או לאנשים אחרים).
מטבחים באים במגוון צורות ומגוון גדלים ורובם ככולם נועדו לספק דבר אחד- מקום מספיק נוח ונעים כדי שיוכלו להכין בו אוכל. בנוח הכוונה היא, בין השאר, לסדר וארגון בתוך החלל.
זה כולל גם הכלה של כל הכלים והחומרים שאנחנו עשויים להזדקק להם על מנת להכין את המנה שאנחנו רוצים (ואחרת אנחנו צריכים לשבור את הראש איפה אנחנו משיגים את זה, כמה זמן יקח לנו וכו', דבר ששובר את תהליך הכנת האוכל לפעמים).
מטבחים הם המקום שבו אנחנו מקדשים את הגוף או מזלזלים בגוף שלנו- אנחנו מכניסים לתוכו מאכלים שעשויים או להזין אותנו או להזיק לנו. מטבחים הם המקום שלנו לבדוק אילו מאכלים (בין אם אלה צורות הכנה משונות כמו טיגון עמוק או אפילו חומרי גלם כמו של אנשים רגישים לחלב) טובים לנו ואילו לא- הכל הוא תהליך הלמידה שלנו עם עצמנו.
מטבחים הם המקום שבו אנחנו מכינים לעצמנו אוכל אז מן הראוי ומן הרצוי שהם יהיו מספיק נוחים ונעימים ואפילו כיפים כדי שנוכל להכין את הארוחות שלנו שמחים ככל הניתן- שמחה משפיעה, גם היא, על טיב האוכל ואפשר להרגיש את זה.