צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה
בימי החורף הקרים, כשכולם מתחבאים מתחת לשמיכות, אין טוב יותר מלחמם את הלב והבטן בצלי בקר עסיסי שמתבשל בנעימים ברוטב של בצלצלי פנינה ובירה שחורה.
החומרים להכנת הצלי:
1 ק"ג בשר סינטה
2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
200 ג' פטריות שמפניון שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גבעול כרישה חתוך לטבעות עבות
5 שיני שום
2 כפות קמח
1 ליטר בירה שחורה
2 כפות טימין טרי
2 כפות פלפל גרוס
1 כף מלח גס
100 ג' מחמאה מומסת
אופן ההכנה:
• מניחים את הנתח בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה המומסת מעל.
• מפזרים על הנתח מלח גס, פלפל גרוס, טימין ושיני שום.
• מחממים תנור מראש ל-220 מעלות וצולים את הנתח למשך כ-10 דקות.
• מטגנים את הבצלים בנפרד במחבת עם מעט מחמאה עד הברקה, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה.
• מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
• מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-30 דקות.
• מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ-10 דקות .
להגשה:
מוצאים את הנתח מהרוטב ופורסים אותו לפרוסות. מסדרים את פרוסות הבשר בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל .
מומלץ לפזר מעל מעט בצל ירוק קצוץ גס.
מתאים להגשה עם פירה תפו"א , פולנטה או בתוך קונכייה של טורטייה פריכה.
בתיאבון
* יש לכם מתכונים נוספים בניחוח דרום אמריקאי? שלחו אלינו בצירוף תמונה ל: elgaucho@elgaucho.co.il ונשמח לפרסם אותם באתר אל גאוצ'ו.
באתר תוכלו למצוא מתכונים נוספים.
אל גאוצ'ו - רשת מסעדות גריל אסאדו דרום אמריקאי,
בואו לחגוג אירועים במסעדות אל גאוצ'ו, או הזמינו את שירותי הקייטרינג לאירועים של אל גאוצ'ו
חדש! אל גאוצ'ו בפייסבוק