פינות אוכל
בעבר היו פינות אוכל מקום קבוע בו ישבו כל בני הבית בשביל לאכול באופן יומיומי, בכל הבתים פינות אוכל היו רק במטבח או בחדרי האוכל שעליהם היו יושבים גם ביומיום וגם באירועים מיוחדים כמו שבתות וחגים, ארוחות ורשמיות וכשבאו להתארח אורחים, אם חשובים ואם פחות חשובים. לאנשים היו את אותם פינות אוכל למשך שנים וגם פינות אוכל מעץ מלא נחשבו לדבר הכי טוב כי זה היה הכי איכותי והכי עמיד לאורך זמן- מה שכולם היו צריכים מדבר שמשתמשים בו כל הזמן.
היום המושג פינות אוכל תפס משמעות קצת אחרת, לכל אחד יש לפחות שני סטים של פינות אוכל בבית אם לא יותר, למרות הירידה בשימוש בפינות אוכל העידן שלנו ויציאה החוצה אל חיקם של המסעדות והאוכל המהיר. כך שמה שמחפשים היום זה פינות אוכל זולות יותר, בעלי איכות נמוכה יותר, שיראו יפות ומעוצבות יותר ועדיף שיהיו קלות לניקוי כל האבק שיצטבר עליהם במהלך השנים, שעד שמגיעים אורחים הביתה יראו פינות אוכל על רמה והתלהבו, אבל כבר כמה זה קורה?
כיום, בשונה מהעבר, יצאנו מהבית, אנחנו חיים בחוץ, למי קורץ להכין אוכל ביתי, לאכול בבית ואחר כך לשטוף את הכלים? כולם מעדיפים בהרבה יותר לשבת בחוץ, בעיקר אם יש להם אמצעים וליהנות מכל השירותים, פינות אוכל איכותיות הפכו נחלתם של שומרי המסורת ומשקיענים, אחרת אין סיבה להוציא אלפי שקלים על משהו שרק יתיישן לו בסלון.
אותם אנשים שרגילים לאכול בחוץ כשהם אוכלים בבית יעדיפו לאכול איזה משהו מהיר על השיש של המטבח וללכת החוצה, כי מי כבר משתמש בביטוי "לפתוח שולחן"? ואולי חבל שכך, חבל שהמסורת הקולינרית שתעבור לדור הבא זה בתי הקפה והמסעדות.