"פלאפון המוות" – נשמע כמו איזו כותרת לסרט אימה. אבל זה – הרבה יותר נורא, מפני שלא מדובר בסרט, אלה בחיים האמיתיים – חיים, שכל נהג רכב עלול לאבד אותם בקלות כזו, שהוא אפילו לא מתאר לעצמו – רק בגלל שהוא דיבר בפלאפון בזמן הנהיגה. ואם יישאר בחיים, ישלם עבור השיחה הזאת בבריאותו או ברכבו, שרכש בלוח מכוניות או בחנות.
מחקרים מראים, שנהג המדבר בפלאפון בזמן הנהיגה מגביר את סיכויו לתאונת דרכים פי 4 בהשוואה לנהג שמרכז את תשומת ליבו בנהיגה עצמה. יש חוקרים, שמשווים את הדיבור בפלאפון בזמן הנסיעה לשתיית אלכוהול, ואמרים, ששני הדברים מסוכנים במידה שווה.
ולא משנה, האם נהג החזיק את הפלאפון ביד או שהוא השתמש במכשיר "ידיים פנויות", שנותן אפשרות לדבר בקול רם בפלאפון בלי להזיז את הידיים מההגה. עד כמה שמחקרים בדקו את הדבר, הגורם המסכן הוא לא רק העובדה שנהג מחזיק את המכשיר הסלולארי ביד, אלה גם השיחה עצמה.
שיחות בפלאפון יכולות להיות שונות: נעימות, מפחידות, מרגיזות, וכדומה, וכמובן, נהג ברכב שרכש בלוח רכבים או בכל מקום אחר, מפנה את תשומת ליבו ואת רגשותיו לשיחה, ולא לכביש.
סטטיסטיקה אומרת, שיותר מ-40% תאונות דרכים יכלו לא להתקיים בכלל או להיות קלות יותר, אם הנהגים המעורבים בהם, לא היו מדברים בפלאפונים שלהם בזמן הנהיגה. בחלק גדול מארצות העולם דיבור בפלאפון בזמן הנהיגה כבר אסור באופן חוקי.
אבל לפעמים פלאפון גם עוזר לנהגים – זה קורה, כאשר נהג נתקל בבעיה בגלל תאונה או כל דבר אחר, ואז השיטה הכי קלה ומהירה להודיע על התקרית ולבקש עזרה, היא להתקשר בפלאפון. כך, מי שנכנס ברכב הנרכש בלוח רכבים או במקום אחר, לא צריך לשכוח לקחת את הפלאפון, אבל כדאי לשים אותו בצד בזמן הנסיעה.