היחסים שלנו עם הגוף שלנו הוא כמו פרשת אהבים. ישנם אנשים שמשקיעים בו וישנם אנשים שמעדיפים להזניח אותו עבור דברים שלדעתם יותר חשובים (כמו כסף).
עיצוב מטבחים אולי בראש ובראשונה נועד להחזיר את התשוקה שנאבדה לנו לאוכל והחיבור שיש לנו עם הגוף שלנו- עיצוב מטבחים נועד ליצור לנו מטבח שנהנה להיכנס אליו ויהיה לנו קל להכין בו ארוחות לעצמנו ולאנשים אחרים- זה בסופו של דבר יחזיר לנו את הרגישות שאיבדנו לגבי מה מזין אותנו מבחינת האוכל שאנחנו אוכלים ומה מזיק לנו- רגישות שהרבה אנשים איבדו כשהם התחילו לשים לב לדברים אחרים רק לא לאכול שהם אוכלים והתחילו לפתח הרגלי אכילה גרועים (כמו לבלוע במקום ללעוס ולאכול תוך כדי הליכה, עמידה או אפילו שכיבה).
עיצוב מטבחים נועד להפוך את המטבח שלנו למקום שנאהב. מקום שאנחנו אוהבים זה מקום שנעים לנו להיות בו וזה בתורו ישפיע עלינו לאהוב, לפחות קצת יותר, את מלאכת הכנת האוכל.
הכנת אוכל זו אמנות וזו אמנות שלא שמורה למעטים כי כולם יכולים לעשות אותה. האמנות של הכנת אוכל מזין וטעים מושפעת גם מהמקום שבו אנחנו מכינים את האוכל- עיצוב מטבחים נועד בדיוק בשביל ליצור לנו מקום שיהיה לנו גם כיף וגם נוח לעבוד בו כדי להכין לעצמנו ארוחות.
בעוד אנשים חושבים שהאכילה מתחילה בפה (או אפילו בקיבה), האכילה מתחילה הרבה לפני- האכילה מתחילה עוד מהחומרי גלם שאנחנו קונים ומתהליך הכנת האוכל- תשומת הלב שאנחנו משקיעים בקניית חומרים איכותיים (או חומרים לא איכותיים) ותשומת הלב שאנחנו משקיעים בהכנת האוכל עצמו אלה הופכים את האוכל למזין ובריא לעומת אוכל גרוע.