רדיו באינטרנט זה פשוט הגיוני.
אי אפשר לסתור את הטענה הזו.
הרדיו הוותיק, שמשתמש בגלי האתר פשוט לא מתאים לעולם המודרני - שבו Plug and Play הוא תנאי עיקרי.
למי יש כוח לחבר מכשיר, להצמיד לו אנטנה, למתוח אותה ישר, לבדוק ששומעים טוב, ולהתחיל לשנות תדרים, תוך כדי שמיעת רעש לבן, קולות בשפות שונות והרבה הרבה צלילים צורמים. רדיו ה-FM וה-AM צריכים להישאר מאחור, במקום הזה ששמו בו את כל הסוסים והכרכרות, החץ והקשת, והפחיות שקשורות בניהן בחוט.היום, כל מה שאנחנו רוצים וצריכים זה להקליק על כפתור ולשמוע מיד רדיו מכל העולם - בעברית, אנגלית, רוסית ויפנית. כשהכל נגיש מכל מקום, קל לשימוש, ולא מצריך מחשבה. כזה הוא הרדיו האינטרנטי שמגיע בשתי דרכים עיקריות: תחנות רדיו מלאות פודקאסטים.
תחנות רדיו אינטרנטי מלאות מתפקדות בדיוק כמו התחנות שנמצאות ברדיו ה-FM שאתם מכירים. יש להן לוח שידורים מסודר וקבוע, שדרנים מנוסים, לעיתים פרסומות, לפעמים קצת שירים, לרגעים רק שירים - ובגדול, ההבדל היחיד שלהן מאותן תחנות ישנות הוא שהן לא משתמשות בגלי האתר, אלא ברשת האינטרנט, וניתן לגלוש אליהן ולשמוע את התכנים שלהן, בדיוק כמו שניתן לגלוש אל כל אתר אחר באינטרנט.
גם פודקאסט הוא סוג של רדיו אינטרנטי, רק מתקדם יותר, ופחות "אולד סקול" בגישה שלו, בכל מובן.
רבים מיוצרי הפודקאסטים הם משתמשים ביתיים ולא מקצועיים, שפשוט מצאו דרך זולה וטובה בכדי לקבל במה ולהגיד את כל שעל רוחם - אך ישנם גם פודקאסטים של תחנות רדיו מקצועיות או של הפקות נוצצות. בכל אחד מן הקצוות יש יתרונות וחסרונות ברורים - אך הייחודה של הפודקאסט היא הפורמט שלו: תוכניות שעולות לרשת בפורמט של MP3 או MP4 וניתנות להורדה בכל עת ולשמיעה במחשב, במערכת הביתית, בנגן נייד ומכשירים נוספים. בעזרת טכנולוגית ה-RSS ניתן להירשם
רדיו אינטרנטי