מחיצות
במקומות עבודה רבים מאד מקובל לעבוד בחלל פתוח הנקרא גם "אופן ספייס". מחיצות בחלל פתוח מאפשרות לעובדים את הפינה הפרטית שלהם בחלל הכללי. מחיצות במקומות עבודה הן בדרך כלל לא גבוהות. מחיצות אלה נותנות פרטיות כאשר יושבים שכן הן גבוהות מספיק שלא יראו את העובדים כאשר הם יושבים, אבל הן נמוכות מספיק שכאשר עובדים עומדים הם יכולים לראות אחד את השני.
יש ויכוח כבר שנים אם העבודה בחלל פתוח היא יעילה והאם מחיצות אכן נותנות את הפרטיות בחלל פתוח ומאפשרות לעובד לבצע את עבודתו בצורה הטובה ביותר או לא והאם העובדה שמנהלים יכולים לפקח על העובדים הנמצאים בחלל פתוח אכן תורמת ליעילות בעבודה. מחיצות מספקות מענה לא רק במקומות עבודה המבקשים לתת מענה לפינות עבודה עבור מספר רב של עובדים כמו בחברות היי טק. מחיצות מספקות מענה גם לחנויות, אזורי מסחר ואולמות.
מחיצות המיועדות לחלוקת אולמות מאפשרות לחלק אולם גדול למספר אולמות קטנים ובכך מאפשרות קיום אירועים שונים במקביל באותו חלל. מקום נוסף בו ניתן למצוא מחיצות הם בתי כנסת. יש מחיצות שמיועדות למניעת התערבבות של גברים ונשים ומניעת הסתכלות של גברים ונשים זה בזו. מחיצות אחרות מותקנות כדי להפריד את השירותים מהחלל בית הכנסת.
גם בבתים ניתן למצוא מחיצות. בעיקר משמשות מחיצות בדירות בהן מבקשים ליצור הפרדה בחלל אחד בין כמה פונקציות. לדוגמא ניתן להתקין מחיצות בחדר שינה וכך להפריד את אזור השינה ולהסתיר אותו מעין הנכנס לחדר. מחיצות יכולות גם לשמש להפרדה של אזורים שונים בבית זה מזה כאשר מדובר בדירת סטודיו, למשל להפריד את אזור השינה מהאזור המרכזי של הבית, הסלון או המטבח. או מחיצות להפריד בין אזור הבישול במטבח לבין הסלון או פינת האוכל.
עוד על מחיצות ניתן למצוא באתר אקוסטידור