תבנית אלומיניום בקוטר 20 ס"מ
2 קערות זכוכית
בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
קורט מלח
מערבבים במיקסר חמאה וסוכר עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים ביצה וקורט מלח וממשיכים לערבב כחצי דקה.
מוסיפים ב-2 פעמים את הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
מוציאים את הבצק ומרדדים לעובי של עד חצי ס"מ, מניחים בתבנית ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
מצננים
תערובת גבינה:
200 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
גביע שמנת חמוצה
מערבבים בקערה את הגבינה, סוכר ושמנת חמוצה. מקציפים בקערה אחרת שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים על תחתית הבצק הפריך שהתקרר.
עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
טוחנים פירורי ביסקוויט או פירורי בצק פריך שנותרו מהתחתית במעבד מזון ומפזרים על העוגה לפני הגשתה.
ניתן לקשט בפירות או לשלב אותם בתוך הגבינה.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.