קינוח עשיר בטעם, קרנצ'י ומרשים למראה. בקיץ אפשר להגיש בלווי גלידת וניל או ריבת חלב לצדו.
תבנית טארט בקוטר 24-26 ס"מ
קערת זכוכית
בצק פריך:
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
גרידת קליפה מחצי לימון
400 גרם קמח
מילוי הטארט:
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
200 גרם אבקת שקדים
3 ביצים מס' 1
25 גרם קמח
200 גרם אגוזי פקאן
אבקת סוכר
הכנת הבצק:
מערבבים במיקסר / במעבד מזון במהירות איטית-בינונית את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
מוסיפים את תמצית הוניל, הקמח וגרידת הלימון ומעבדים עד שהתערובת מתאחדת לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות.
הכנת המילוי:
מערבבים במיקסר במהירות בינונית את החמאה והסוכר למשך כ- 10 דקות.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ולאט, תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את אבקת השקדים והקמח וממשיכים לערבב עוד 1/2 דקה עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
מכניסים את התערובת לקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
הרכבת הטארט:
ממיסים כף חמאה במחבת/סיר קטן. מברישים את תחתית תבנית הטארט בחמאה המומסת.
מרדדים הבצק הפריך לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים התבנית.
מוציאים את קרם השקדים מהמקרר וממלאים עד גובה התבנית.
מפזרים את אגוזי הפקאן על כל שטח הפנים של הטארט.
אופים בטמפרטורה של 170 מעלות במשך 25 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את הטארט לעוד מספר דקות בפנים ואח"כ מוציאים, מניחים על משטח עץ ומכסים במגבת נקיה עד שהטארט יתקרר. מקשטים.
קישוט:
אופציה 1 - לבזוק מעט אבקת סוכר.
אופציה 2 - להרתיח 1/3 כוס אבקת סוכר מהולה במעט מים עד לקבלת סירופ. לצנן, להבריש קלות את הטארט.
במידה ורוצים להגיש מיד לאחר הארוחה - אפשר לחמם מעט התנור לפני תום הארוחה, להכניס את הטארט ולהוציא להגשה. במקרה זה, במידה ורוצים להשתמש באבקת הסוכר- לא להוסיף אותה. לחכות עד לרגע ההגשה ואז לפזר אותה סביב הטארט על צלחת ההגשה ולא עליו, כדי שלא יימס.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.