תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ
סיר בינוני
קערת זכוכית בינונית
150 גרם אגוזי פקאן קלופים
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
2 /1 כוס סוכר
7 ביצים
3 כפות קוניאק
½ כפית קקאו
2 כפות פירורי לחם
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומשמנים את תחתית התבנית והדפנות במעט חמאה.
שמים את האגוזים בשקית ניילון עבה, סוגרים, ומרדדים במערוך פעמיים-שלוש, כדי לשבור את האגוזים לחתיכות גסות.
ממיסים את החמאה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים פנימה את השוקולד והסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהם נמסים ומתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקוניאק ואת הקקאו ומערבבים.
מערבבים בקערה את האגוזים עם פירורי הלחם, מוסיפים אליהם כ - 5 כפות מעיסת השוקולד ומערבבים. מורחים את העיסה בתחתית התבנית, אופים 5 דקות, מוציאים ומצננים. יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות ל-4 שעות לפני ההגשה.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.