4 - 6 מנות
מחבת רחבה
קערת זכוכית
200 גרם שעועית ירוקה
מלח
25 גרם חמאה
לפסטו:
מלח
2 חופנים בזיליקום
2 שיני שום קטנות
1 כף צנוברים
6 כפות (30 גרם) גבינת פקורינו מגוררת
4 כפות (20 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
41 כוס (60 מ"ל) שמן זית
להגשה:
שמן זית
גבינת פרמזן מגוררת
מנקים את השעועית מקצוות.
אם משתמשים בשעועית רחבה ובהירה - פורסים כל תרמיל לאורכו לשתיים או שלוש רצועות דקות.
שמים את השעועית במחבת רחבה עם מעט מים ומלח ומאדים 3-4 דקות, עד שהיא מתרככת קצת, אך נשארת פריכה. מסננים ושומרים
את מי הבישול. מחזירים את השעועית למחבת ומוסיפים לה את החמאה, מערבבים עד שהיא נמסה.
הכנת הפסטו:
כותשים 1 כפית מלח ומספר עלי בזיליקום. מוסיפים את השום ועוד עלי בזיליקום, כמה בכל פעם. מוסיפים את הצנוברים ומועכים עד
שמתקבלת עיסה חלקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הגבינות. מוסיפים שמן זית בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד שהרוטב חלק ובמרקם של קרם. אם הרוטב סמיך
מדי מוסיפים לו כף ממי הבישול של השעועית. מניחים בצד.
ההגשה:
מחלקים את השעועית לצלחות, מוסיפים כף פסטו לכל צלחת, מטפטפים כמה טיפות שמן זית, זורים גבינת פרמזן ומגישים.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ ? פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.