5 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
1 שן שום בינונית קצוצה
3 – 4 עלי מרווה
4 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות עבות
1/4 כוס מים רותחים
1/2 1 כוסות מרק עוף צח
1/3 כוס שמן זית לטיגון
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס
1/3 כוס אורז לבן מבושל
1 ביצה טרופה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1 בצל, מגורד בפומפייה
קליפה מגוררת מתפוז 1
1/3 כפית מלח
אופן ההכנה:
הרוטב
מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה. מוסיפים את הבצל, השום והמרווה ומאדים 2 – 3 דקות, עד שהבצל
מתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים את פרוסות העגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ – 10
דקות. מעבירים לאש קטנה. אם חסרים נוזלים מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים.
הקציצות
מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה. מחממים שמן זית במחבת נפרדת. יוצרים
מהתערובת קציצות קטנות ומטגנים טיגון קל משני הצדדים. מעבירים למחבת הרוטב. מוסיפים את המרק
הצח, מכסים את המחבת ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.
המתכון מוגש באהבה מקייטרינג מזון מן הקיבוץ – פתרונות אירוח כשר לכל אירוע. כולל שירות מגשי אירוח לעסקים ופרטיים. כשר בהשגחת הרבנות ת"א יפו.