במאמר זה נעסוק בהגדרת המילה קייטרינג.
קייטרינג, או בעברית הסעדה, הינה הספקת שירותי מזון. ברוב המקרים הכוונה היא ספציפית למקומות שאין בהם שירותי מטבח, לכן המזון משונע אל היעד.
ישנם ענפים רבים הנעזרים בשרותי הקייטרינג , ביניהם תחום התעופה (הסעדה על המטוס) , בתי הספר, גנים, צבא , ובארועים חגיגיים.
מקור המילה קייטרינג היא מהמילה הלועזית CATERING, משורש CATER – לשרת.
חברות רבות מציעות שירותי קייטרינג, ביניהן תוכלו למצוא שפים רבים מהשורה הראשונה. שירותי קייטרינג, מוסיפים לשף האחראי אתגר נוסף מעבר לבישול אוכל טעים , כמובן שמדובר על שינוע האוכל אל הסועד. דבר זה אינו פשוט כפי שהוא נשמע, ושפים רבים אינם מצליחים לעשות המרה ממסעדה רגילה לתחום הקייטרינג. כדי להתגבר על מכשולים אלה, משתמשים הרבה פעמים בחמגשיות - כלי אכסון המשמרים טמפרטורה. במקרים אחרים, משנעים את האוכל במצב קרור, ומכינים אותו במקום הארוע, (ברביקיו, עמדת ווק, וכו')
נכון להיום תחום הקייטרינג הינו עשיר ורבגוני. ניתן להזמין כל סוג של מזון וכמעט לכל מקום. התחום התפתח עד כדי כך, שניתן להזמין שירות במוטיב כזה או אחר, לדרוש עיצוב ספציפי, ואפילו תאורה בה אתה מעוניין.
תחום הקייטרינג נותן מענה לאותם השפים, שנהנים לבשל, אך לא נהנים לעבוד במקום קבוע. במקרה זה בכל ארוע הם יכולים לבשל במקום אחר, ובנוף אחר, וכך לספק את צרכי הגיוון שלהם. כשמדברים על תפקיד בעל רקע יצירתי כמו בישול, גיוון שכזה בהחלט משפר את התוצר הסופי.
לסיכום – תחום הקייטרינג הוא תחום שעוסק בהסעדה משונעת, הוא תחום מאוד מגוון, בעל אספקטים שונים ומשונים, כל יום צומחת לה חברת קייטרינג חדשה המציעה שירות שונה מקודמותיה - כדוגמת המסעדה באוויר (על מנוף), מזון הנאכל מעל גופה העירום של בחורה ענוגה וכו'.
כותב המאמר מתמחה במתן שירותי קייטרינג לכל אירוע ובכל זמן