המונח ברביקיו כבר מזה זמן רב השתרבב בשפתינו כמונח המציין לרוב אירוע "על האש" בו מתאסף קהל רב, לרוב משפחה וחברים קרובים, ובמסגרתו מכינים בשרים מכל טוב על האש (בצלייה איטית או מהירה) ואליו נוספים מאכלים שונים כגון פחמימות וסלטים. אולם ברביקיו במקורו מציין סוג של הכנה של הבשרים על האש.
ברביקיו זוהי צלייה של הבשרים על גבי פחמים (הבשרים מבודדים על ידי רשת) כאשר על ידי מכשירי בקביקיו שונים ניתן לווסת רמות חום שונות. ישנם סוגים שונים לברביקיו: ישנם מתקנים קבועים שלא ניתנים להזזה ויש מתקני ברביקיו קבועים שלרוב נהוג להתקין אותם בגינה של הבית או במרפסת של הדירה (מומלץ לדיירי פנטהאוז).
בגלל אופיו ותכליתו של מתקן הברביקיו הנייד, יש צורך שיהיה מורכב ממתכת אל-חלד ומתקן הברביקיו יהיה קל להרכבה, לנשיאה ולפירוק. בנוסף חשוב שמתקן הברביקיו יהיה קומפקטי (במצבו הסגור). מתקני ברביקיו נישאים איכותיים כאשר מותקנים במתקן גלגלים לנשיאה קלה בעת מצבו הסגור, וכאשר המתקן עשוי ממתכת איכותית, אל חלד אשר תהיה עמידה בפני הנזקים של מזג האוויר והאקלים הישראלי. כאשר מדובר במתקני ברביקיו קבועים, כלומר לא ניידים, לרוב ניתן להבחין כי הם עשויים עם קישוטים שונים ומצופים באבן. מאחורי בנייה מיוחדת זו של מתקן הברביקיו הנייח עומדת מטרה חשובה מאחר שאבנים סופגות חום במידה רבה ואף שומרות עליו זמן לא מעט.
על כן, בעת הכנת הגחלים, האבן במתקן הברביקיו תספוג את החום מהגחלים הלוהטות ותאפשר צלייה הן ארוכה והן קצרה של הבשר בעת הצורך. עם התפשטות וגדילת הצריכה של הברביקיו, התפתחו שווקים רבים כגון סוגי קייטרינג שונים שנותנים שירות אך למטרה זו ואשר להם מתכונים מיוחדים וייחודיים רק להם להכנת הברביקיו.
בדרך כלל המתכונים להכנת הברביקיו כוללים רוטב מיוחד לבשר וטעמו חמוץ-מתוק או חריף.