זמן רב עבר מהתקופה בה הורגלנו למאכלים ביתיים ובישול סטנדרטי למדי, בשעות צהרי היום אצל סבתא בבית, שהיא לא חלק מקבוצת שפים. כיום, בחיי השפע והמותרות התפתחו ונוצרו תחומים שונים וחדשים וכך גם תחום הקולינריה.
בהמשך לתהליך זה, אף נטבע המושג "תיירות אוכל" המשקף את מעמדו של האוכל בימינו, שכן אין זהו עוד אמצעי להשגת המטרה אלא הפך למטרה בפני עצמה. מעמדו של השף אינו ניתן בקלות כפי שמקובל לטעות. מדובר בעבודה ולימודים קשים ומייגעים, ולצידם מבחנים, תארים ותחרויות שונות על מנת להיקרא בתואר "שף". ישנם שפים שונים המתמחים במגוון מטבחים וסגנונות שונים כגון: המטבח הכורדי, המטבח האשכנזי, המטבח העיראקי, המטבח המרוקאי ועוד מטבחים רבים ומגוונים. כמו כן, במקרים מסוימים, משלבים כוחות זוג שפים או אף מספר שפים גדול יותר, על מנת ליצור חגיגה קולינארית מקורית ביותר.
לעיתים, מאורעות אילו מתרחשים באירועי צדקה למיניהם או בהפקות שונות. כמו כן, קיימים גם שפים פרטיים אשר שרותיהם נשכרים לרוב על ידי אנשים מהמעמד הגבוה, אנשי אצולה, איילי הון, מפורסמים ועוד. הסיבה לכך הינה כפולה: מחד קהל זה רוצה שהשף שיהיה זמין בשעות הרצויות לו, ומאידך, שהתפריט יהיה מותאם אישית לצרכיו ורצונותיו, ושבעזרתו יוכל לשמור על גזרתו. לרוב, גדולי השפים עובדים בבתי מלון יוקרתיים ובמסעדות גורמה ידועות. שם, השף יוצר את התפריט מחזונו ודמיונו ובכך נשמרת המקוריות של כל שף ושל כל מסעדה. לרוב, המנות המוגשות יחסית זעירות לעומת מנות במסעדות מקובלות מאחר שהתכלית של ההכנה אינה להגיע לשובע מוחלט אלא ליצור חוויה קולינארית שלא תשכח, עם זאת, כל מנה ומנה הינה כחומר בידי היוצר והשף יוצק לכל אחת את כל תשוקתו ומשקיע בה זמן ניכר.
כותב המאמר הוא אחר השפים האיכותיים והמיומנים בתחום, המעביר סדנאות בישול ופעילויות מתובלות בהומור וכיף.