שחייה וגידול של תאי מוח
מאת: גדי כץ, מדריך שחייה ראשי, TI ישראל, ינואר 2010
גילוי נאות: הפוסט הזה מתבסס על טקסט שכתב טרי לוכלין עבור מדריכי TI.
מדע השחייה
מאז ומתמיד עולם השחייה התמקד בשינויים פיסיולוגיים בגוף כדי לשפר ביצועים. לא רק שניתן היה לראות כיצד גוף השחיין משתנה (ריבועים בבטן כתוצאה מאלפי כפיפות בטן), אלא שעשורים שלמים של מחקר ספורט התמקדו בעיקר באיך סוגים שונים של אימונים מסייעים לשרירים לנצל אנרגיה, לפנות פסולת וכו'. זה גרם לשחיינים ומאמנים שונים להתרכז בנוסחאות ואימונים אירוביים ואנאירוביים בצורה כמעט דתית.
מוח ושחייה
הכמות הנכבדה של מחקרים פיסיולוגיים מקיפים, גרמו להזנחה של תפקידו של המוח בשחייה. למרות שמאמנים ושחיינים הזכירו מונחים כגון 'זיכרון שריר', סבולת מנטלית וכו', תפקידו האמיתי של נשאר בגדר תעלומה. ספרים ומאמרים עסקו בפירוט בתפקיד השרירים ומערכת הלב-ריאה אבל לא הזכירו את המוח.
אולם במהלך 10 השנים האחרונות, הידע בתחום המוח גדל בצורה משמעותית. פיתוחים טכנולוגיים סייעו למדענים לעקוב אחר מולקולות, תאי מוח ומערכות שונות במוח ובכך ללמוד איך תהליכים שונים משפיעים על ההתנהגות האנושית. מדענים קוגניטיביים עשו שימוש ב- MRI כדי למות את פעילות המוח בזמן מחשבה, פתרון בעיות והבעת רגשות.
כתוצאה מההתפתחות הטכנולוגית, מה שהיה עד לא מזמן בגדר נעלם, הפך לברור ומדיד. למעשה, הידע כיצד שחייה יכולה לעזור בגידול של תאי מוח, הפך ברור יותר אפילו
As a result we now know that what has long been considered impenetrable and abstract is material and measurable. In fact, how swimming can grow brain cells is now understood to be far more significant than how it grows muscles and blood vessels. But not just any kind of swimming. To change muscles and blood vessels, almost any kind of activity will do, so long as you work long and hard enough. To change brain structure and function, deep practice is essential.