לחגור חגורות... מי מבעלי רכב, אם זו מכונית חדשה או רכב יד שינה, מכונית ליסינג או ליסינג יד שנייה, לא מכיר את המילים האלה. לחגור חגורות... ומי באמת עושה זאת, כאשר הוא נמצא ברכב, שקנה אותו בחנות או לוח רכבים, או מצא דרך המודעות אוטו למכירה... וכמה מהנהגים או מהנוסעים שלהם באמת עושים זאת, כאשר הם נמצאים בכביש?
סטטיסטיקה אומרת, שנהגים ישראלים לא נמצאים בין הנהגים הזהירים ביותר. ארצות אירופה הן אלה שמובילות בזהירות בדרכים – שם חוגר חגורות כל נהג, ב-80% מהמקרים. אצלנו בישראל ב-40% מהמקרים הנהגים של רכבים, אם זה רכב חדש או מכונית יד 2, אינם חוגרים חגורות. עוד יותר גרוע המצב עם הנוסעים. מחקרים מראים, שאנשים שנוסעים ברכבים, אבל אינם נוהגים, חוגרים ב-60% מהמקרים, כאשר הם יושבים במושב הקדמי ליד הנהג, וחוגרים רק ב-40% מהמקרים, כאשר הם יושבים במושב האחורי.
לצערנו כל נהג, שרכש את הרכב בלוח מכוניות או חנות, או מקום אחר, אינו מוגן מתאונות דרכים. ולאדם שאף פעם לא היה נהג מכונית, חדשה או זאת שנרכשה דרך קניית רכב יד שנייה, אין ניסיון בנהיגה ולרוב הם אינם מבינים, כמה מסוכנת נסיעה בלי חגורה. מספר רב של נהגים ונוסעים, בייחוד, צעירים, לא לוקחים על עצמם את הקושי לחגור, הם לא מבינים שחגורה באמת יכולה להציל את חייהם.
ושוב נחזור לסטטיסטיקה שמראה: ב-76% מתאונות דרכים, חגירת חגורה מצילה את הנהג ואת הנוסעים או לפחות מורידה את קושי הפגיעה ושומרת על מי שנמצא במכונית, באופן יעיל מאוד. זה כולל גם את אלה שנמצאים במושב הקדמי וגם את היושבים במושב האחורי. גם כן חשוב לשים תיקים ודברים כבדים אחרים בתא מטען או ברצפה של המכונית.
אז, כאשר אתה עובר את תהליך קניית הרכב, אחר כך כדאי לחגור חגורה – ולהזכיר זאת גם לנוסעים שלך.