בהשראת ד"ר ענת מטר
3/4 כוס גרגרי חומוס, מושרים ללילה לפחות
1/2 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
1/2 כרובית בינונית, מחולקת לפרחים גדולים
2-3 יח' קישואים בינוניים, פרוסים לרוחבם לעיגולים גדולים
2 יח' גזרים פרוסים לרוחבם לעיגולים גדולים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
6 עגבניות קלופות ומרוסקות
2 יח' בצל
3 שיני שום
מעט שמן לאידוי הבצל
1/4 כפית סודה לשתיה
תבלינים:
קמצוץ צ'ילי, פלפל שחור, חוואיג' למרק, מלח, 2 יח' עלה דפנה
מבשלים את החומוס עם סודה לשתיה כחצי שעה, עד שמתרכך.
בינתיים, מאדים בסיר את הבצל בכ 2 כפות שמן עד שהופך שקוף.
מוסיפים את שיני השום ושאר הירקות לטיגון קל כדי "לסגור" אותם מעט.
מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים, לטעמכם האישי, ומביאים לרתיחה קלה.
מוסיפים את גרגרי החומוס ופטרוזיליה קצוצה, שוב מביאים לרתיחה קלה,
מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה.
הערות:
אפשר ומומלץ מאוד להגיש עם קוסקוס מלא.
אפשר לגוון עם הירקות לפי הטעם, המצאי והחשק, לדוגמה להוסיף שעועית ירוקה,
או כרוב ניצנים, ולהמשיך על אותו עיקרון.
בתיאבון!
מאשה רונינסון בעלת עסק קייטרינג טבעוני,
מזון בריאות טבעוני עד הבית סדנאות בישול טבעוני
אתר http://sites.google.com/site/mashakitchen/ מייל href="mailto:mashinka_r@yahoo.commashinka_r@yahoo.com">">mashinka_r@yahoo.com