בעיצוב חדרי ילדים חשוב להשתמש ברעיונות הנגזרים מתחביביהם, ומהנושאים המעניינים אותם, כדי ליצור סביבה יצירתית ומפתחת אולם כזו שגם תאפשר להם למצוא מפלט מחיי היום יום ולהרגיש בטוחים. חדר ילדים, בניגוד לחדר הורים, צריך לענות על מספר פונקציות בו זמנית - לימוד, משחק ושינה, וככזה, עליו לשלב מספר אלמנטים בצורה הרמונית.
נושא - בעת בחירת הצבע והנושא יש לקחת בחשבון את מגוון הצעצועים, האוספים והאלמנטים הנוספים להם יש למצוא פתרונות אחסון.
גיל - ככל שגיל הילד עולה, כדאי לשתפו יותר בעיצוב - הרי מלכתחילה כל רצוננו הוא ליצור לילד חדר ילדים מיוחד, ומה יכול להיות יותר מיוחד מלתת לילד את האפשרות להשפיע על העיצוב בעצמו?
שימור - יש לתכנן את החדר בצורה שעיצובו יישמר לאורך זמן, ויוכל להתאים לילד למספר שנים, בשינויים קטנים.
תאורה - מומלץ להשתמש בווילונות שלא יחסמו אור טבעי, כדי לתת למערכת הביולוגית של הילד להבין באיזו שעה ביום הוא נמצא. יש להקפיד גם על תאורה ממוקדת מעל שולחן הלימוד, תאורת קריאה ממוקדת בסמוך למיטה (תלוי גיל כמובן, אבל כדאי שתהיה הכנה מתאימה), ותאורה מרכזית עיצובית המתאימה לנושא העיצובי של החדר.
צבע - מכיוון שעל חדר ילדים לשלב פונקציונליות של משחק, לימוד ושינה, יש למצוא את האיזון בין משפחת הצבעים המפתחים (כגון צהוב), ובין משפחת הצבעים המרגיעים (כגון תכלת), המתאימים יותר לשינה רגועה. ניתן גם להשתמש בצבע ניטרלי, ולהוסיף ציורי קיר ואביזרים בצבעים המתאימים לנושא. ריהוט הצבוע בעבודת יד בצבעי פסטל תמיד יהיה תוספת מוצלחת לחדר ילדים.
איחסון - גודלם המשתנה של הצעצועים ואופיים, כמו גם הצורך לשמור על סדר אך מבלי לפגוע בנגישות, מהווה אחד ממוקדי הבעיות בתכנון חדר ילדים. שילוב של מגירות מתחת למיטה, מגירות בשידה, ספריה פתוחה, מגירות בחלקו התחתון של הארון, מדפים פתוחים בגבהים משתנים ומספר קופסאות איחסון מעוצבות יתנו לנו די אפשרויות למצוא פתרון אופטימלי וגמיש ולאחסון. בצורה זו, נוכל להניח את הפריטים המעוצבים גבוה יותר, ולהרחיק מהילד אלמנטים שאיננו מעוניינים שיגיע אליהם, ולתת גישה מהירה לילד לצעצועים בהם הוא משחק יום ביומו. הדרך הפשוטה ביותר היא פשוט לרדת על הברכיים ולראות איך החדר נראה מנקודת מבטו של הילד.
מקום - עם כל הדגש על היופי ופתרונות האחסון, יש לוודא כי לילד יש מספיק מקום להסתובב ולשחק. ניתן גם להשתמש במיטה וארון עם גלגלים כך שנוכל להזיזם בקלות, מה שייתן גם יתרון בעת ניקוי החדר.
תקציב - במידה והתקציב מוגבל, עדיף להשקיעו באלמנטים בעלי אורך החיים הרב יותר, כמו מיטה וארון, ולהשקיע סכומים נמוכים יותר באביזרים משלימים כגון וילונות, שטיחים ותאורה.
אל תעשה - ריהוט בצבעים כהים, זכוכיות וכמובן כל אלמנט העלול להישבר אינם מומלצים. יש הקפיד על תאורה מספקת ואוורור מספיק. באם יש מערכת מיזוג מרכזי לבית, כדאי להתקין תריס פנימי על הצינור המוביל לחדר הילדים כדי שניתן יהיה לשלוט על הטמפרטורה בחדר.
עבודות - כדאי להשאיר מדף פנוי ולוח שעם לתליית עבודות הילד, מה שמוסיף גם לביטחונו העצמי וגם נותן פן אישי נוסף לחדר.
לפרטים נוספים - אפרת יעקבי - עיצוב פנים וסגנון