ישנם מצבים בהם צריך פיתרון אחר
יש מי ששמיעתו אינה כשל מרבית האנשים, בין אם היא פגומה, לקויה וכיוצא בזה. בחלק מן המקרים יכולה להיות התערבות של רופא מומחה מאוד יעילה וטובה והעזרה שתינתן על ידי הרופא המומחה יכולה לשפר את השמיעה על לכדי תיקון מלא של בעיית השמיעה. אך ישנם מצבים בהם רופא לא יכול לטפל בבעיה, שכן זו יכולה להיות בעיה הדורשת טיפולים אחרים, או פתרונות טכניים מסוגים שונים. אחד הפתרונות לאנשים בעלי שמיעה לקויה, ברמות השונות הוא מכשיר שמיעה, שיכול לעזור בשיפור היכולת לשמוע ולהבין את מה שאחרים מדברים. רופאים מומחים בתחום השמיעה עצמה יכלים להמליץ על סוגים שונים ומגוונים של מכשירי שמיעה ואמצעים נוספים שיכולים לעזור בתקשורת בין האנשים, אך יש תמיד מה ללמוד עוד בנושא.
אז איך זה עובד?
מכשירי שמיעה עובדים בדרך מאוד יעילה, ברמותיה השונות של לקות השמיעה הרלוונטית. התפקיד הבסיסי ביותר של המכשיר עצמו הוא לקלוט את כל מה שהסביבה יוצרת מבחינת קולות, רעשים וצלילים והגברתם למען כבד השמיעה שמשתמש במכשיר. מכשיר השמיעה מורכב ממיקרופון שקולט את סביבת האדם, ובאמצעות פילטרים מסוימים מגביר את מה שהוא קלט ומסנן רעשים שלא צריך, על מנת שהאדם שמשתמש בו יוכל לשמוע את מה שהולך סביבו, דרך האוזנייה עצמה. המכשיר הוא בעצם מערכת הגברה קטנה הנמצאת בתוך אוזנו של האדם, ומכפרת על המכשול, על השמיעה הבעייתית. אם האוזן אינה יכולה לקלוט את הסביבה, המכשיר עושה זאת בשבילה.
סוגים כאלה ואחרים
ישנם מכשירי שמיעה מכל מיני סוגים, שעובדים בכל מיני שיטת. המכשירים הישנים יותר הם עדיין מעין מכשירים אנלוגיים, שבאמצעות גלגל קטן מכוונים את עוצמת הקליטה שלו. כמובן שלילדים ההמלצה היא לקבע את הגלגל, על מנת שהילד לא ישחק עם העוצמה, ויצור מצב בו הוא אינו שומע כלום ולא יודע כיצד לפתור זאת בעצמו. ישנם מכשירים מתקדמים יותר, שעובדים על טכנולוגיה דיגיטאלית, מה שגם נותן את היתרון הטכנולוגי בהפרדת הרעשים שאין בהן צורך באוזני השומע. בעקבות הטכנולוגיה המתפתחת חדשות לבקרים ניתן כיום להשיג מכשירים אוד מתקדמים ומאוד משפרי שמיעה, עד לרמת מקבילה ליכולת שמיעה רגילה.