בחלק הראשון של המאמר דיברנו על הגורמים המשפיעים על עלויות צבע. התייחסנו לסוג הצבע (סיד סינתטי או צבע אקרילי) ועל נפחי מיכלי הצבע (ככל שעולים בגודל יורדים במחיר ליחידת נפח).
הסברנו שצבעי אקריל עולים פי שניים לערך מצבעי סיד וכי פערי המחירים לליטר בין מיכלים קטנים (ליטר או 2.5 ליטר) לבין מיכלים גדולים (5-18 ליטר) יכולים להיות ביחס של 1:2 ויותר.
כלומר, שימוש במספר מיכלים של צבע אקרילי לצביעת דירה יכול לעלות פי ארבע ויותר מאשר צביעה בגוון אחיד של צבע סיד שנרכש במיכל בנפח גדול יותר.
ממי קונים, מתי קונים
זהות היצרן ומותג הצבע גם הם גורמים שמשפיעים על המחיר. לשלושת היצרנים הגדולים, טמבור, נירלט ויעקובי, יש סדרות שונות של צבעים שבתוכן פערי המחירים מגיעים לעשרות אחוזים.
מוצרים של יצרנים אחרים, שלעיתים הם דומים מאד ואף זהים לחלוטין, עשויים להיות זולים משמעותית - בעיקר כשקונים בסיטונות.
איפה ומתי קונים, גם זה חשוב. ברור שחנויות צבע מקצועיות בדרום העיר ימכרו לכם את הצבעים בזול יותר מאשר רשתות העשה זאת בעצמך. לקראת הפסח, עונת השנה האהובה על צבעי DIY, יש הרבה מבצעים - אבל חלק ממוצרי הצביעה יעלו בתקופה הזו דווקא יותר, בהנחה שהצרכן לא באמת נוהג להשוות, מה שדי מוכיח את עצמו.
איך מחשבים עלויות צבע
כדי לחשב במדויק עלויות צבע יש:
א. לבדוק מה שטח הקיר שיש לצבוע.
ב. לבדוק את הכיסוי לליטר של הצבע בו רוצים להשתמש.
ג. אם צובעים שתי שכבות, לחלק את הכיסוי לליטר לשניים.
ד. לחלק את שטח הקיר במספר המטרים של כיסוי לליטר.
ה. מתקבל מספר הליטרים הדרושים, לו מקובל להוסיף 20-30 אחוז.
ו. את המספר המתקבל מעגלים כלפי מעלה, לנפח המיכל הקרוב ביותר, או לצירוף המיכלים הדרוש כדי להגיע אליו.
לדוגמא, אם יש לכם חדר בגודל 3x5 מטר עם תקרה בגובה 3 מטר, מכפלה פשוטה תיתן לנו שמדובר על 45 מ"ר. מזה יש לחסר את שטח הדלתות ו/או החלונות - נגיד שקיבלנו 42 מ"ר. יש להוסיף לפחות 20 אחוז, כלומר מדובר על מינימום של 50 מ"ר.
אם אנחנו משתמשים בצבע אקרילי בעל כיסוי של 8 מ"ר לליטר בצביעת שתי שכבות, נזדקק ל-6.25 ליטר עבור צביעת חדר כזה. אין מיכלים בנפח הזה, לכן מן הסתם נקנה מיכל של 5 ליטר ועוד מיכל של 2.5 ליטר.
מדריך המקצוענים - בעלי מקצוע מציע פרטים של בעלי מקצוע מומלצים בעשרות סיווגים. אתר המקצוענים כולל גם מגוון כלים צרכניים כגון מחירונים, טיפים, מאמרים ובלוג.