כפי שהסברנו בחלק הקודם של הכתבה, עלויות הצבע בפועל הן פונקציה של ערך הכיסוי לליטר, מספר השכבות הדרוש, ושטח הקיר שיש לצבוע. לצבעים אקריליים סטנדרטיים יש בדרך-כלל כיסוי של 15-16 מ"ר לליטר, שהם 7 או 8 מ"ר לליטר בשתי שכבות.
שטח הקיר של דירה שלמה פחות או יותר לסך ההיקף של כל חדר כפול גובה התקרה שלו. יש לנכות את שטחם של חלונות, דלתות וארונות קיר קבועים, ולהוסיף את השטח של נישות, מחיצות, עמודים וכו'. מקובל לומר שכדאי להוסיף לחישוב עוד עשרים או שלושים אחוז ולקנות יותר צבע בהתאם.
כמובן, אם רוצים לצבוע חלק מהחדרים בצבעים או גוונים שונים יש לבצע חישוב נפרד עבורם, ואז שארית הצבע לכל סקציה מתווספת לעלויות.
שטח התקרה קל יותר לחישוב, כי הוא זהה או קרוב מאד לשטח הרצפה של הדירה. בניגוד לקירות, תקרות יש לצבוע אך ורק באמצעות צבעי סיד סינתטיים כדי לא לאטום לחלוטין את הדירה לאוויר ולחות (בניגוד לאקריל, סיד סינתטי "נושם").
עלויות צבעים לדירה השלמה
אם אנחנו מדברים על דירה משפחתית ממוצעת, בת שלושה חדרים, שטח של 75-80 מטר, וגובה תקרה ממוצע של 3 מטרים, אז שטח הקיר יהיה כנראה באזור של 250-300 מ"ר.
צביעה באקריל עם גיוון שונה לכל סקציה (חדר, הול, וכו') תחלק בדרך-כלל את השטח לארבעה (או חמישה) חלקים, למשל: לחלקם בני 50, 60, 70 ו-80 מ"ר. בכיסוי לפי 8 ליטר למ"ר ועם תוספת של 20 אחוז "ברוטו", נקבל שאנחנו זקוקים ל:
* 7.5 ליטר מהצבע הראשון.
* 9 ליטר מהצבע השני.
* 10.5 ליטר מהצבע השלישי.
* 12 ליטר מהצבע הרביעי.
בהנחה שסדרת הצבע בה אנו משתמשים זמינה בכל הנפחים הסטנדרטיים (1, 2.5, 5, 10, 12, 18 ליטר) מה שבדרך-כלל לא קורה, יהיה עלינו לקנות:
* 5+ 2.5 ליטר מהצבע הראשון.
* 10 ליטר מהצבע השני.
* 12 ליטר מהצבע השלישי.
* 12 ליטר מהצבע הרביעי.
עלות צבע צפויה במקרה זה היא 800-1500 ליטר, למהדורות הסטנדרטיות של מותגי הצבע הנפוצים בשוק.
אקריל מול פוליסיד
לשם השוואה, צביעה של אותה דירה עם צבעי סיד סינתטי תדרוש מאתנו 30-40 ליטר צבע שיעלו לנו 300-450 ש"ח בהרכבים כאלו ואחרים של מיכלי צבע (העלויות הנמוכות יותר מכניסות לתמונה שיקולי נוחות - למשל, נוח יותר להעביר מיכלי 12 ליטר מ-18 ליטר).
כלומר, היחס במקרה שלנו בין סיד סינתטי לבין צבע אקרילי יכול להגיע עד כדי 1:5. היחס בין שתי האפשרויות הללו יגדל ככל ששטח הדירה ומספר החדרים או הסקציות שיגוונו אחרת גדל.
מדריך המקצוענים - בעלי מקצוע מציע פרטים של בעלי מקצוע מומלצים בעשרות סיווגים. אתר המקצוענים כולל גם מגוון כלים צרכניים כגון מחירונים, טיפים, מאמרים ואת בלוג המקצוענים, המוקדש לחובבי ה"עשה זאת בעצמך" ושיפור הבית.