מאכל לחורף אין טוב יותר מיום חורף קר להכין מאכל קדירה.אותו אוכל המתבשל לו במשך שעות על אש קטנה.ריחו הנעים מופץ בכל רחבי הבית ומיצי הקיבה פועלים ללא לאות.המאכל הזה יבושל כל הלילה ויאכל בשבת בצהריים.
זהו מעין חמין.מעט מקורי,מעט שונה ונעשה בדמיון,יצירתיות והנאה רבה.התוצאה הסופית מפתיעה
. כמו שכתוב בספרי עם יהודיים יש להקפיד על תוספת "הנשמה" בתבשיל מעין זה.הכמויות אינן כה חשובות ולא ניתן למדוד אותן.חשוב להקפיד על יחס נכון של המוצרים ולחשב את השפעתו על כל התבשיל.שום ובצל למשל יהיו מאוד דומיננטיים בתוצר הסופי.דבש ושום מסתדרים מצוין ומוסיפים ארומה מדהימה לתבשיל.
המצרכים:
קילו גרונות הודו חתוכים וטריים.
שלושה גזרים.
שלושה תפוחי אדמה בינוניים ראש סלרי מגורד.
לימון חתוך לקוביות קטנות חמישה ראשי שום חתוכים לפרוסות דקות לאורכם.
שתי בטטות בינוניות.
סלרי,פטרוזיליה,עלי סלק,כוסברה- קצוץ דק
נתח שריר( מספר 5)
גריסים בשקית צלייה נפרדת
שש עצמות רגל פרה חתוכים
. שלוש כפיות דבש בצל חתוך דק.
מעיים ממולאים חצי כרוב קצוץ לאורכו.
שעועית לבנה.(לא להגזים בכמות)
כנפי עוף,כנפי הודו
כף אבקת מרק עוף.
מלח, פלפל,פפריקה מתוקה וחריפה
חצי ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות לאר שבושל במים
. חצי כוס יין אדום מתוק
100 מילי ליטר בירה לבנה
כוס מים
קחו את כל המצרכים הללו ,הכניסו לסיר גדול, בחשו היטב.הניחו על אש קטנה בערב.רצוי להתעורר באמצע הלילה ולבדוק שלא חסרים נוזלים.
תפילה קטנה להצלחת התבשיל לא תזיק.
בתאבון
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />