מתכון אוכל סיני
עוף עם ירקות העונה
מרכיבי התבשיל:
ירקות העונה
רבע קילו חזה עוף חתוך לקוביות
כוס אפונה גזר ותירס מופשרים
ארבעה ראשי שום כתושים.מקלפים את ראשי השום הטרי וכותשים אותו במתקן עלי ומכתש מעץ.
כף סוכר
רוטב סויה שחור צמיג ?רצוי מיובא
רוטב סויה קיקומן
שתי ביצים
שתי כפות שמן בישול
כוסברה
עלי טימין
שתי כפיות דבש
אופן הכנה :
מחממים בווק את שמן הירקות ומקפיצים את קוביות העוף. את הטגון בווק עושים על אש חזקה.בדרך כלל הלהבה האמצעית בכיריים במלוא עוצמת הגז.
מוסיפים כפית רוטב סויה, וממשיכים להקפיץ עד הלבנה (5-7 דקות.
מוציאים את העוף לצלחת.
מחממים את הווק בשנית עם מעט שמן סויה או שמן חמניות ושוברים פנימה שתי ביצים.
מערבבים היטב עד ליצירת ביצה מקושקשת.במשך שתיים עד שלוש דקות לא יותר מזה
מכניסים פנימה את הירקות ומטגנים עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב. חשוב שלא "להרוג" את הבשר והירקות יתר על המידה באש.
מחזירים פנימה את העוף, מוסיפים את האורז ומערבבים.
מוסיפים עוד כף רוטב סויה, ושתי כפות רוטב סויה שחור. מוסיפים את הדבש והכוסברה,פלפל שחור ולבן ומעט פפריקה מתוקה.
מוסיפים את הסוכר ואת השום הכתוש דק דק.
מערבבים היטב, מערבבים שוב, מקפיצים כמיטב היכולת שלכם את כל הווק.מוציאים ומגישים חם.
על התבשיל מוסיפים פרוסות דקות של אבוקדו טרי מומלח קלות ומעליו מעט שמן זית טהור וטוב.
מוסיפים תפילה להצלחת המתכון.
בתאבון.
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />