החומרים:
2.5 כוסות קמח, כפית אבקת אפיה, ביצה, 200 גרם חמאה (ללא מלח), 4 כפות גדושות סוכר, 2 כפות שמן קנולה, שתי ביצים, תמצית וניל.
המלית:
כוס פרג טחון, רבע כוס חלב, 2 כפות סוכר, כפית מיץ לימון סחוט טרי, (אם רוצים ניתן להוסיף: שקדים או אגוזים קצוצים, או צימוקים ללא חרצנים).
ההכנה:
1. בשלב הראשון מכינים את המלית: מבשלים את החלב עם הסוכר ומוסיפים את הפרג תוך בחישה על להבה נמוכה, כשרותח - מסירים מהאש ומזליפים את הלימון, בוחשים היטב, (אם רוצים מוסיפים את הצימוקים והשקדים הקצוצים) ומניחים לצינון במקרר.
2. מערבבים את כל החומרים, למעט חלבון מביצה אחד, עד לקבלת בצק קל לעיבוד.
3. זה הזמן לצרף את הזאטוטים ולהטיל עליהם לשטח את הבצק על משטח מקומח או (יותר כייף) לחרוץ עיגולים בעזרת כוס או טבעת.
4. מניחים במרכז כל עיגול מעט מלית.
5. מורחים את דפנות העיגולים בחלבון הביצה שהשארנו בצד ויוצרים צורת משולשים.
הבצק כמעט ואינו תופח, וחלבון הביצה משמש כדבק ואינו מניח לבצק להפתח ולמלית לזלוג.
אופציות: ניתן למלא את העוגיות בכל מיני דברים טובים שאתם אוהבים: פירות טריים או יבשים, קוקוס, ממרחים שונים, רחת לקום, ואפילו בפתקיות מזל.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר