החיים בעולם המערבי מובילים אותנו לחוות הרבה מאוד סטרס. הבודהיזם הטיבטי מפרש כי החינוך שלנו ודרך החשיבה שלנו הם אלו אשר גורמים לנו לחוות חרדה, כיוון שהם מובילים אותנו לאמונה כי מה שאנו צריכים נמצא מחוצה לנו, בצורת רכוש, בעלות ואחזקה. צפיות מסוג זה מעודדות אותנו לדרך חיים תחרותית ואנוכית, אשר גורמת לנו לחולי ומסיחה את דעתנו מהצרכים האמתיים שלנו לאיכות החיים שלנו. איכות חיים אמיתית מגיעה מאהבה, תחושת שייכות, סיפוק ממה שיש לנו, ציפיות ריאליות ובן זוג מיושב. הרפואה הטיבטית מלמדת אותנו כיצד לצאת מאותו סרט נע מטריאליסטי.
מחקרים מעידים, שבנוסף לרוגע, מדיטציה ממריצה ומעודדת את יעילותה של מערכת החיסון, ואפילו את פעילות המוח. לדוגמא, מחקר סטטיסטי של ביטוח הבריאות האמריקאי על יותר מ-2000 איש המתרגלים מדיטציה במהלך זמן של יותר מ-5 שנים העלה כי המודטים באופן גורף חוו פחות ממחצית האישפוזים מקבוצות השוואה אחרות, ופחות אירועי מחלה ב-17 קטגוריות רפואיות שונות, הכוללות מחלות לב וסרטן. התגלה כי אלו המודטים מבקרים אצל רופאים בשכיחות הקטנה ב-50% מין האחרים. מחקרים אחרים מעידים על כך שמדיטציה יכולה לשלוט בלחץ-דם גבוהה ביעילות זהה לטיפול תרופתי, וכן יכולה להועיל להורדת מתח קדם ויסתי.
ב-1997, רדיולוג מאוניברסיטת פנסילבניה גילה מדוע מדיטציה יכולה לעורר את מערכת החיסון ולהקל בסטרס מנטלי. הוא הראה כי במהלך מדיטציה המוח לא מבצע "כיבוי" כי אם מעביר את האנרגיה והדם למרכזים שונים במוח, בעיקר אלו האחראים לפעילות חיסונית ורגשות. במחקרים של מה שלימים נקרא "תגובת הרילקסציה" ("relaxation-response" ) , מאת דר' הרברט בנסון, חוקר מאוניברסיטת הרווארד, התגלה כי אלו המתרגלים מדיטציה טרנסצנדטלית משתמשים בפחות חמצן בזמן המדיטציה ,קצב הלב שלהם מואט וגלי המוח הקודמים לשינה שלהם מתגברים.
מדיטציה פרקטית
To remain in that state without searching is meditation
התחלת האימון האישי של מדיטציה, היא התמורה הגדולה ביותר שתוכלו להביא לחייכם וחיי הסובבים אתכם. במשך אלפי שנים, במסורות רבות ושונות נהוג לתרגל מדיטציה. בבודהיזם מדיטציה איננה מתורגלת אך ורק לצורך בריאותי, כי אם כדרך להשגת הארה.
כל סבל מגיע מהמחשבה (Mind), חופש אולטימטיבי מגיע מחקר המחשבה. מדיטציה מכוונת על מנת להפחית פעילות מחשבתית ולהתחלת תהליך פירוק האגוצנטריות או מודל ה"אני" במרכז. מטרת המדיטציה היא להפוך אותנו למודעים למרחב הפנימי שלנו, ועד כמה רחב הוא. המדיטציה היא המעבדה בה אנו מפרקים את ה"עצמי". כשהמחשבה מתחילה להסתכל פנימה במקום להגיב לכל דבר חיצוני לנו, זה מה שנקרא התחלת הנירוונה.
כשאתם מתחילים לבצע מדיטציות בחייכם, התחילו בתירגולים קצרים בני 5-10-15 דקות. בנו את זה באופן הדרגתי, כשלאט-לאט התרגולים יתארכו. הבוקר הוא זמן מצויין לתירגול, כשאנו מתעוררים. שבו בישיבה מזרחית והתחילו ע"י התבוננות בנשימה- מדיטצית שמטה(Shamatha), ובהדרגתיות עיברו לויפסנה(Vipasyanna) כשאתם מוכנים לכך.
יהיו ימים בהם התרגול ילך טוב, וימים אחרים בהם אולי פחות, אך אל תיכנעו לעולם. חשוב לזכור שתהליך זה של היערכות מחדש של כוחות אנרגטיים למדיטציה בגופיינו אורך זמן, ואין זה מסתכם באירוע חד-פעמי או מיקרי. ככל שמתרגלים יותר כן ירבו התוצאות.
ניר יצחקי - רפואה סינית בוגר ביה"ס מזרח ומערב לרפואה סינית קלאסית ובוגר לימודי המשך של רפואה סינית עתיקה ב"תורת הגזעים השמימיים, והענפים הארציים".
מומחה בטיפול ברפואה פנימית, סכרת, יתר לח"ד. בעיות גניקולוגיות, בעיות מערכת העיכול, בעיות כאב- כאבי ראש כאבי גב. אסטמה, אלרגיות, הפרעת קשב.