תחשוב שהבית הוא אולם אחד גדול ושהמעטפת שלו (כלומר הקירות, הרצפה והתקרה) מבודדת ברמה של טרמוס לשתייה. בתוך האולם הזה כלוא אויר בטמפרטורה מסויימת. אם נפעיל בתוך האולם, הסגור והמבודד, גוף חימום ( קמין -למשל) למשך כ-3 שעות, ברור לך כי הטמפרטורה של האויר בתוך האולם תעלה בכמה מעלות. לדוגמה, קודם הטמפרטורה הייתה 15 מעלות ואחרי פעולת ה קמין למשך כ-3 שעות הטמפרטורה עלתה וכעת היא 23 מעלות. מיכוון שהאולם מבודד בצורה מושלמת וחום לא בורח אחוצה בכלל, מעכשיו למרות שה קמין מכובה, האויר ישמר בטמפרטורה של 23 מעלות לאורך זמן. תאר לך שעכשיו נעשה שינוי במעטפת של האולם והמעטפת החדשה, מאבדת חום (שבורח אחוצה) ב"כמות" של 2 מעלות כל שעה. עכשיו האויר באולם שהיה בחום של 23 מעלות, תוך שעה יהיה רק 21 מעלות ועוד שעה נוספת תעבור והטמפרטורה תהיה כבר רק 19 מעלות וכן הלאה... אבל, תאר לך שלפני השינוי שעשינו במעטפת, דאגנו להשאיר את ה קמין דלוק ברמה נמוכה כלשהי (כך תנורי ארובה צריכים לעבוד) שמצליחה להוסיף ולחמם את האויר שבאולם ב"כמות" של 2 מעלות כל שעה . ונקבל אולם הכולא בתוכו אויר בטמפרטורה של 23 מעלות שמאבד כל שעה 2 מעלות אבל גם מתחמם כל שעה 2 מעלות. כלומר, הטמפרטורה באולם בתנאים החדשים תישמר כל הזמן ברמה של 23 מעלות. כי לאולם יש מעטפת שמאבדת חום אבל גם באולם יש קמין שמוסיף לו חום בדיוק ב"כמות" שהמעטפת מאבדת...... . זה בדיוק מה שקורה בבתים שבהם מותקנים קמינים .
מומחה מספר 1 בארץ בכל הקשור ל קמינים , תנורי ארובה ו תנורי חימום