ישנם 2 שיטות להכנות ביציקה:
1) להכין מעל המקום המשוער לקמין חור בקוטר של כ-22 ס"מ.
בעתיד, לא תהיה מוגבל בסוג ה קמין שתבחר.
אם תבחר קמין בעל קוטר ארובה קטן יותר,
תמיד אפשר לסתום את "שארית" קוטר החור.
להכנה זו ישנם מגבלות, לכל קמין יש קוטר ארובה שונה אבל גם מיקום או,
מרחק מן הקיר שונה. לכן, רוב הסיכויים שהארובה שתותקן אחר כך
תהיה עקומה כי החור לא יהיה בדיוק במרחק הנכון מן הקיר.
2) לא להכין חור בכלל.
אבל, להשאיר במקום המשוער של חור הארובה
מה שאני מכנה "שטח סטרילי".
שטח סטרילי יאפשר למתקין לקדוח לך בשלב מאוחר יותר חור
בדיוק בקוטר הארובה של ה קמין שתרכוש והכי חשוב, החור יקדח
בדיוק במקום הנכון שיבטיח לך ארובה ישרה בבית.
אם המתקין מספיק מנוסה, הוא יודע איך לאטום את
הארובה בחומרים שלא יימסו בחום.
אני דוגל בהכנת שטח סטרילי.
התוצאות טובות יותר ובעיקר יפות יותר.
במידה ותרכוש כבר את אחד מ תנורי ארובה , מתקין ה קמין יגיע לביתך לפני הטיח
ולפני האטימה. הוא יקדח חור מתאים במיקום מתאים ואפילו
"ישתול" במקום את המטר הראשון של הארובה החיצונית.
כך יתאפשר לך לאטום את הגג יחד עם הארובה.
רוכשי ה קמינים , דרך זו היא הכי נכונה !!!
בהצלחה.
רפי
מומחה מספר 1 בארץ בכל הקשור ל קמינים , תנורי ארובה ו תנורי חימום