הבאנו עבורכם עקרונות בסיסיים לתזונה בריאה ונבונה על מנת לסייע למהלך הטיפול וההחלמה שלכם, וכמובן כדי שתוכלו לנהל אורח חיים בריא שיימנע מחלות וחסימות בלתי רצויות ותכופות.
תזונה בריאה מבוססת בעיקר על דגנים מלאים.
דוגמאות לדגנים: אורז מלא, קינואה, כוסמת, בורגול, קוסקוס, גריסי פנינה, שיבולת שועל (קווקר) חיטה, כוסמין, שיפון.
קיטניות
דוגמאות לקיטניות: אפונה, שעועית, עדשים, חומוס, תורמוס, מש.
שילוב של דגן וקיטניה יוצר חלבון מלא. הכולל את כל חומצות האמינו.
הרבה ירקות (טריים ומבושלים), מעט פירות, אגוזים שקדים וגרעינים (לא מומלחים ולא קלויים) גרנולה.
דגים: טונה, סלומון, הליבוט (דגים מים צפוני ממים עמוקים).
מנת שומן (2 כפות ליום) טחינה, חומוס, שמן זית, אבוקדו.
שתיית מים תה צמחים. (8-10 כוסות ליום) אם חייבים מיץ אז 100% טבעי וללא סוכר. כמו תפוחים או אשכוליות.
רצוי שרכיבים אלו יהוו לפחות 80% מהתפריט היומי.
להימנע מסוכר לבן ומוצריו, קמח לבן ומוצריו, מזון מעובד (דוגמאות: חטיפים כמו: ביסלי, במבה, צ'יפס, פיצה, נקניקים וכדומה) משקאות מוגזים וממותקים.
להמעיט בדברי חלב פרה באכילת בשר כולל עוף.
לעיסה מרובה של המזון.
אכילה בנחת, התרכזות בפעולת האכילה, (לא תוך כדי צפייה בטלביזיה, קריאת עיתון, שיחה בטלפון וכדומה). להפריד בין שתייה ואכילה. אפשר לשתות חצי שעה לפני הארוחה או שעה אחרי.
(המזון צריך להיות מספיק רטוב ולא מאוד מטובל שלא נזדקק לשתיה תוך כדי ארוחה).
אכילה של כמויות קטנות בכל ארוחה, שילוב מזונות נכון.
אכילת פירות לחוד ו/או עם אגוזים או שקדים.
טמפרטורה
מזון בטמפרטורת החדר, שמדובר בפירות וירקות, אוכל חם לא רותח ולא מזון קפוא. שתייה חמה לא רותחת.
לסיים לאכול בשעה מוקדמת, לפחות 3 שעות לפני השינה.
הכותב דר' רפי פרטר כירופרקטור מוסמך מוסמך הינו המנהל קליני של מרכז בריאות רפאל המספקת טיפולי כירופרקטיקה וטיפולי רפואה משלימה נוספים כמו דיקור, רפלקסולוגיה, טווינה, עיסוי רקמות עמוק ועוד.