מתכננים את סידורי הפרחים או את מרכזי השולחן לחג הפסח?
ואולי מתכננים מזנון גדול עליו יוגש האוכל?
בתכנון מרכז שולחן או מזנון יש מקום רב ליצרתיות.
השולחנות ומזנוני האוכל מהווים במה גדולה היכולה לספר סיפור באמצעות נרות, פסלים, פרחים,
ממתקים ... או כל חפץ אחר שהוא בעל משמעות עבור מקיימי האירוע או החג אותו חוגגים.
הסידור המרכזי של השולחן ושל המזנון צריכים להשלים ולהדגיש את נושא האירוע וניתן
לעשות זאת באמצעות אלמנטים מסורתיים או עיטורים מגוונים מסוגים שונים.
למרות המקום הרב ליצרתיות יש לזכור ולפעול עפ"י מספר עקרונות בסיסיים.
מיקום סידורי הפרחים על השולחנות נחלק לשלוש קטגוריות עיקריות:
1. סידור פרחים הממוקם במרכז כאשר האורחים יושבים מסביב לשולחן.
2. סידור פרחים הממוקם בקצה או בצד אחד של שולחן.
3. סידור פרחים במזנונים עליהם מוגש האוכל המשקאות והקינוחים,
הניתנים לצפייה משלושה צדדים.
בקטגוריה הראשונה, הסידור נוצר כדי שניתן יהיה לצפות בו מכל הצדדים.
סידור הפרחים צריך להיות נמוך, מתחת לסנטר היושבים, כדי שהסועדים
יוכלו לראות אחד את השני.
סידור הפרחים, הנרות או האלמנט העיצובי צריך להיות נמוך מאוד או גבוה מאוד ודק,
כדי שלא יחסום את השיחה ויגרום לחציצה בין האורחים המסובים לשולחן.
בקטגוריה השנייה, בה סידורי פרחים נמצאים בשני הקצוות של שולחן ארוך
או שזר אחד תופס צדו האחד של השולחן,
גודל הסידורים יכול להיות גדול יותר.
סידור הפרחים במזנון, צריך להיות בקנה מידה שיתאים לגודל המזנון ולכמות
המזון שמוגש בו.
אם השולחן גדול מאוד ניתן לקשט אותו במספר סידורי פרחים -
שלושה סידורי פרחים בגדל זהה
או סידור גדול במרכז ושניים קטנים מצדדי השולחן.
חג אביבי ושמח.
ואולי מתכננים מזנון גדול עליו יוגש האוכל?
בתכנון מרכז שולחן או מזנון יש מקום רב ליצרתיות.
השולחנות ומזנוני האוכל מהווים במה גדולה היכולה לספר סיפור באמצעות נרות, פסלים, פרחים,
ממתקים ... או כל חפץ אחר שהוא בעל משמעות עבור מקיימי האירוע או החג אותו חוגגים.
הסידור המרכזי של השולחן ושל המזנון צריכים להשלים ולהדגיש את נושא האירוע וניתן
לעשות זאת באמצעות אלמנטים מסורתיים או עיטורים מגוונים מסוגים שונים.
למרות המקום הרב ליצרתיות יש לזכור ולפעול עפ"י מספר עקרונות בסיסיים.
מיקום סידורי הפרחים על השולחנות נחלק לשלוש קטגוריות עיקריות:
1. סידור פרחים הממוקם במרכז כאשר האורחים יושבים מסביב לשולחן.
2. סידור פרחים הממוקם בקצה או בצד אחד של שולחן.
3. סידור פרחים במזנונים עליהם מוגש האוכל המשקאות והקינוחים,
הניתנים לצפייה משלושה צדדים.
בקטגוריה הראשונה, הסידור נוצר כדי שניתן יהיה לצפות בו מכל הצדדים.
סידור הפרחים צריך להיות נמוך, מתחת לסנטר היושבים, כדי שהסועדים
יוכלו לראות אחד את השני.
סידור הפרחים, הנרות או האלמנט העיצובי צריך להיות נמוך מאוד או גבוה מאוד ודק,
כדי שלא יחסום את השיחה ויגרום לחציצה בין האורחים המסובים לשולחן.
בקטגוריה השנייה, בה סידורי פרחים נמצאים בשני הקצוות של שולחן ארוך
או שזר אחד תופס צדו האחד של השולחן,
גודל הסידורים יכול להיות גדול יותר.
סידור הפרחים במזנון, צריך להיות בקנה מידה שיתאים לגודל המזנון ולכמות
המזון שמוגש בו.
אם השולחן גדול מאוד ניתן לקשט אותו במספר סידורי פרחים -
שלושה סידורי פרחים בגדל זהה
או סידור גדול במרכז ושניים קטנים מצדדי השולחן.
חג אביבי ושמח.